4
Domaći fudbal

Foto: STARSPORT

IZ KOLEVKE HULIGANIZMA: Englezi o ‘krvavom derbiju’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 26.04.15 u 14:34

Reč huligan (hooligan) potiče iz engleskog jezika, anjom su označavani varvari, vandali, a u veku za nama najčešće je bila u upotrebi kada su u pitanju navijačke grupe iz Engleske.

Dok se u Velikoj Britaniji bore sa ovom pošasti na IStoku Evrope ona je u punoj snazi, a samim tim ni Srbija ne zaostaje (mnogi bi rekli da prednjači) za komšilukom. Najnovijia epizoda viđena je juče uoči 148. velčitog derbija kada je došlo do okršaja navijača Crvene zvezde, Partizana i policije na gotovo svim starnama stadiona Rajko Mitić.

Evo kako su o tome izvestili vodeći mediji iz Velike Britanije.

bbc-derbi

rojter-derbi

skaj-sport-derbi

miror-derbi copy

dejli-mejl-derbi

Evo i snimka kojim je Dejli Mejl potkrepio svoju priču:

Snimak tuče ispred stadiona Rajko Mitić pojavio se i na ruskoj televiziji Raša tudej (Russia today), a pogledajte kako je to sve izgledalo na istočnoj tribini Marakane iz ugla redara koji su se nalazili na atletskoj stazi.

Pogledajte i u krupnom planu kako je prošao jedan od navijača Partizana koji je tražio kavgu, zatim ko je to još bio sa upravom Partizana u loži „Dragan Džajić“ i šta je o svemu imao da kaže ministar policije doktor Nebojša Stefanović.

Postoje indicije da su u tuči prednjačili i gosti iz inostranstva, jedan od funkcionera Crvene zvezde našao se na severnoj tribini kako bi smirio strasti, a fotografije koje su napravili naši fotoreporteri izazvali su vašu veliku pažnju pa je pogledajte još jednom.

hotsport.rs

0
0

4 Komentara

  1. Strasno nikako da se stane na put huliganima vandalima kriminalu uopste .. nema zakona ..kriminalci naprave krivicna dela provedu u zatvoru od 2-30 dana i na slobodi izadju niko ih ne goni tereti ni za sta ..pod hitno uvesti sluzenje vojnog roka … displina postovanje vaspitanje ne postoje ..haos

    0
    0
    Odgovori
  2. Реч хулиганство или хулиганизам долази од енглеске речи hooliganism. Постоји неколико теорија о пореклу речи. The Compact Oxford English Dictionary наводи да реч потиче од презимена измишњене силеџијске ирске породице из једне песме која је настала током деведесетих година 19. века.] Кларенс Рок у својој књизи Hooligan Nights из 1899, тврди да је реч дошла од Патрика Хулихана (или Хулигана), ирског избацивача и лопова који је живео у Лондону

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter