5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LALATOVIĆ: Napravio sam jednu grešku kada sam došao u Zvezdu. Na kraju sezone ću sve reći…

Objavljeno: 11.05.15 u 16:57

Crvena zvezda se pomirila sa činjenicom da od odbrane šampionske titule nema ništa, svestan je toga i trener Nenad Lalatović.

– Situacija je takva, ovom timu treba jači karakter. Kad sam došao u Zvezdu, radio sam stvari na svoju štetu, a najviše u korist Crvene zvezde. Razgovarao sam odmah sa klupskom upravom, niko mi nije rekao da je titula cilj. Doveden sam da pronađem mlade igrače i da ih izaberem. Jednog dana kada odem iz Zvezde ostaviću na stolu između deset i 12.000.000 evra. Toliko danas vrede Jović, Grujić, Jovanović, Rajković, Ristić. To niko nije uradio u poslednjih 15 godina. Prvi put u istoriji kluba je neko skupio hrabrost i dao šansu tolikom broju klinaca. To je bio moj zadatak. Nisam doveden zbog osvajanja titule. Tražio sam ja mnoge stvari za titulu – rečeo je empotivno priču Laltović, a prenosi MozartSport, uz podatak da će trener tek po završetku sezone reći sve što ima.

Nekako spontano, napravio je već sada retrospektivu rada u Crvenoj zvezdu.
– Kada sam došao u Zvezdu sačekala me je rečenica: ’Nas titula ne zanima. Nas zanima da stanemo na noge, jer je klub pred gašenjem i bankrotom.’ Čelnici kluba su izlazili u javnost sa rečenicom kako će Zvezda možda biti izbačena u četvrtu ligu. Rekli su da žele od mene da mladim igračima dam šansu i da im cena bude 15 puta veća. Odgovorio sam im da će svi želeti titulu, ali oni su me uveravali sa se smirim. Hteo sam da ostane Milijaš, ali neću o tome, ima vremena.

Lalatović ima ugovor do kraja ove takmičarske godine uz opciju da saradnja bude produžena na još dve.
– Reći ću sve kako jeste na kraju sezone, navijačima ću da ponudim istinu. Doveden sam ovde na godinu dana i ne želim da se neko krije iza mene. Imam 37 godina, najmlađi sam trener u Superligi i bilo bi sramotno da se neko krije iza mene. Nikada nisam lagao ni vas, ni igrače, mada uvek ima nezadovoljnih, pošto ne igraju.

Lalatović smatra da je ozbiljnu grešku napravio prvog radnog dana na novom poslu. 
– Ja sam dete kluba, mnogo sam dao Crvenoj zvezdi, otišao sam tamo gde nisam želeo da idem kao igrač. Kada sam dolazio znao sam da ću poginuti, da neću ostvariti ono što su mnogi želeli od mene. Morala je da se napravi konferencija za medije i da se vama kaže u lice šta hoćemo, a šta nećemo. Ovako, ciljevi su se menjali 50 puta. Svi vi to dobro znate, i pitanje je da li imate hrabrosti to da pišete. Nisam istrajao u tome da se kaže šta nam je cilj. Više takvu grešku ne bih napravio.

Prvi na udaru na kraju sezone je uvek trener.

– Uzeo bih trofej sigurno da su mi doveli ono što sam hteo. Sigurno bismo bili prvaci, ma milijardu posto. Smeo bih u život da se zakunem.

Otkrio je dosta toga o svakodnevnom životu i radu Crvene zvezde.
– Ja sam želeo Lukovića i Kataija. Tražio sam Cvetkovića, jer je nam je bila potrebna zamena za Petkovića. Ostale igrače Nenad Lalatović nije doveo u Crvenu zvezdu. Ostale je dovela klupska uprava. Oni su pravili skauting, oni su ih gledali. Ne bih ovo da zvuči kao oproštajna konferencija. Samo želim da nagovestim istinu. Igrači koji dođu u Zvezdu moraju da se gledaju. Sada da se gledaju, a da ako zadovolje dođu za šest meseci. Meni pripreme počinju 5. juna. Imaćemo sedmoricu momaka u reprezentaciji, počećemo rad sa ne znam koliko igrača. Mene zanima da li postoji plan ko će se dovesti.

Odnos sa klupskom upravom?
– Nije bitno da li imam podršku Uprave. Bitno mi je da mi je savest čista, istinu sakriti neću. Istina će izaći na videlo. I zbog mene i zbog navijača Crvene zvezde. Navijači nisu zviždali ovom timu, ni meni. Oni su nešto prepoznali i zato želim da im ponudim istinu. E zato ću ja biti još hrabriji kada se sezona bude završila. Tada ćete imati mnogo materijala za pisanje. U ovom trenutku sa ovoliko mladih igrača ovo je realnost. Da ,realnost je drugo mesto. Ne smatram da je sa ovoliko klinaca to neuspeh.

Svestan je da su čelnici kluba dali maksimum, ali…
– Ponosan sam na igrače, oni su ponos Zvezde. Njima svaka čast. Iskreno, nisam mnogo viđao klupsku upravu. Samo sam viđao Zvezdana Terzića i par puta još nekog. Većinu ljudi iz Uprave ne poznajem. Nikada nisu bili u svlačionici, nismo imali sastanke. Ne znam ni ko je u Upravi. Onako iskreno vam to kažem, znam da su tu još Kokeza i Mijailović. Ne govorim o njima ništa negativno. Oni su radili svoj posao, dali su maksimum u ovom trenutku. Samo hoću da se kaže da od igrača koje sam želo nikog nisam dobio. Kad pričamo između sebe, onda je jedno, a u javnosti je nešto drugo. I onda ako se ne osvoji titula, kriv je Lalatović. Ma nije kriv Lalatović…

Spisak potencijalnih pojačanja je spreman i predat.
– Dao sam im imena igrača koja bi činila tim za titulu. Na konferenciji za medije posle meča sa Lučanima izdiktiraću imena svih zanimljivih igrača. Da sam ja napravio tim, a da imam ove rezultate, odavno bih otišao iz kluba. Zvezda je sa ovim klincima napravila profit, biće joj bolje, jer svi imaju tražišnu vrednost. Samo je to trebalo da kažemo na početku sezone – zaključio je Laltović.

U prilog ovoj priči govore i dešavanja sa Parkerom, koji se lepo sunčao dok je Zvezda igrala na Banovom brdu, koga nije ni gledao pre nego što j došao u klub, i koji je umeo da nestane, ne dođe na trening, a to ne priliči ozbiljnom klubu kakv je Zvezda bila i treba da bude.

hotsport.rs       

0
0

5 Komentara

  1. Podrška za Lalata! Uprava je lopovska, tim katastrofalan i svima je jasno koliko je Lale iskren čovek i ne da na sebe!

    0
    0
    Odgovori
  2. Jedino sto je realno i u sta vjerujem jeste 2. mjesto a sve ostali je Igra Lalatovica i uprave! Ako za dvije-tri godine za ovu petoricu dobijemo 15 mil, skidam kapu Lalatovicu!

    0
    0
    Odgovori
  3. Upravu je covek sve igrace koje je on trazio pokazali su bar nesto u odnosu na ove koje je dovela uprava..Ako je tako kako je reko treba i Terzic da potvrdi da cilj nije titula nego profit od igraca a ne da cuti..Podrska Lalatovicu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter