1
Evrokupovi

FOTO: Facebook

DA LI JE SVET KONAČNO ZASLUŽIO TO FINALE? Barsa-Real Madrid, Mesi-Ronaldo, MSN-BBC? (VIDEO) (ANKETA)

Objavljeno: 11.05.15 u 12:12

Oni su kao Džo Frejzer i Muhamed-Ali, Džimi Konors i Džon Mekinro, Maradona i Pele, Medžik Džonson i Leri Bird, Ajrton Sena i Alen Prost, oni su najveći rivali u fudbalskom 21. veku i zbog toga svet zaslužuje finale Lige šampiona – Barselona – Real Madrid.  

Izuzev onog dela fudbalskog navijačkog sveta koji navija za Juventus, odnosno Bajern Minhen, preostali, “neutralni“ i najveći deo fudboholičara priželjkuje konačno finale Barselone i Real Madrida, Lionela Mesija protiv Kristijana Ronalda, Suareza protiv Benzeme, Nejmara protiv Bejla.  

FOTO: facebook
FOTO: facebook

Tokom poslednjih nekoliko godina, u dva navrata nam se “smešilo“ finale najvećih španskih klubova, a kako je svet propustio da u sezoni 2011/12 gleda finale Pepove Barse i Murinjovog Reala, koje se takođe igralo u Nemačkoj. Ipak, tada je Di Mateov Čelsi šokirao Barsu u polufinalu (1:0, 2:2), a Bajern posle penala eliminisao Real u sred Madrida.

Iz ovog ugla, 24 i 48 sati pre odigravanja revanš mečeva, barem gledajući u semafor, jasno je da je Barselona bliža tom berlinskom finalu. Katalonci su na krilima Lionela Mesija od 77. do 90. minuta sa tri gola zabeležili i više nego ubedljivu pobedu protiv Bajerna, dok je pred Realom težak zadatak da nadoknadi 1:2 iz Torina. 

Po onome što vidimo u nemačkim medijima, a na renomiranim fudbalskim portalima širom Evrope, Bajern Minhen se na neki način “oprostio“ i ove godine od Lige šampiona. Umesto da tema bude – kako Bajern da nadoknadi 0:3, vodeći fudbalski mediji uveliko pišu o odlasku Pepa Gvardiole u Mančester siti. Ruku na srce, danas, u ponedeljak, zaista deluje da Gvardiola nema šanse da prođe, jer na kraju krajeva, mora da postigne makar tri gola moćnoj Barseloni, a ukoliko primi barem jedan, neophodno je da njegovi igrači čak pet puta matiraju Ter Štegena.  

FOTO: fcbarcelona.com
FOTO: fcbarcelona.com

Pep se i dalje nalazi u istim kadrovskim problemima, neće imati ni Robena ni Riberija ni Alabu, dok Barselona u Minhen dolazi osokoljena nakon što je za vikend pobegla Realu na +4, dva kola pre kraja Primere. 

Luis Enrike na raspolaganju ima sve igrače, koji su svi ključni deo sezone dočekali u odličnoj formi, a kako ima pravo i na kiks na gostovanju Atletiko Madridu za pet dana, sigurno će izvesti najjači sastav. 

Kao što je bila i ona prva utakmica na Kamp Nou, taktički prelepa za gledanje (iz jednog tog ugla), isto se očekuje i od revanša. Gvardiola je lekciju o “srljanju“ naučio prošle godine kada je poražen sa 0:4 od Reala takođe u ovoj fazi takmičenja, sada je i sam rekao da neće “jurcati“, jer će u tom slučaju Barselona kazniti njegov tim. Pep u ovom trenutku nema ni dobru atmosferu na “Alijanc areni“, posle osvojene titule, za vikend je usledio poraz i od Augzburga (0:1), legende kluba ga okrivljuju za sve negativne rezultate ove sezone i zaista će više nego ikad morati mentalno da pripremi sebe i svoj tim za meč protiv Barselone koja ima prednost od tri gola.

FOTO: fcbarcelona.com
FOTO: fcbarcelona.com

S druge strane, utakmica u Madridu bi mogla da bude potpuno drugačija. Juventus je odigrao fantastičnu prvu utakmicu i zasluženo ima prednost od 2:1. Torinezi su još pre dve nedelje osvojili titulu u Seriji A što je omogućilo Masimilijanu Alegriju da odmori pojedine igrače i u pravoj formi dočeka dvomeč sa Realom. U tim se vraća i Pol Pogba, koji bi mogao da bude jedan od ključnih igrača na “Santjago Bernabeu“.

Ipak, kvalitet je na strani Real Madrida, koji je i dalje favorit za prolaz, makar tako kažu kladionice. Treba napomenuti da je Karlo Anćeloti za razliku od Alegrija u poslednjih mesec dana imao paklen raspored – dvomeč sa Atletikom u 1/4 finalu LŠ, gostovanje Sevilji i poslednji remi sa Valensijom, i što je još važnije – nije ima dovoljno široku i kvalitetnu klupu, već je 12, 13 igrača nastupalo sa minutažom od preko 360 minuta na poslednjih pet mečeva. 

Očekivano, to je rezultiralo i povredama Bejla, Benzeme, Modrića, Krosa i pitanje je koliko će Anćelotijev tim biti fizički odmoran za 90 minuta protiv Italijana. 

FOTO: juventus.com
FOTO: juventus.com

Forma pojedinih igrača takođe je na lošem nivou, nakon remija sa Valensijom, usledili su zvižduci za Kasiljasa i Bejla, Benzema nije igrao od 14. aprila, dok je Kros zaradio lakšu povredu i još uvek se ne zna da li će početi meč. 

Realno je očekivati paklen ritam Reala koji je u prvoj utakmici pokazao da Juventus ne može da izdrži visok tempo, ali isto tako, analizirajući igru Madriđana u odbani, tu se pre svega misli na kompletnu postavku i kretanje igrača, Torinezi bi lako mogli da dođu do makar jednog gola o kom je prethodnih dana pričao i Alegri. 

alegri

Ipak, složićete se da bi Real sve probleme prebrodio ako na bilo koji način eliminiše Juventus. Jer, u tom slučaju, kako je bitka za Primeru praktično izgubljena, Anćeloti bi imao 25 dana da uigra i pripremi svoj tim za eventualno finale sa Barsom (ako sačuva 3:0). U tom periodu bi se SVI igrači oporavili od povreda i imali dovoljno vremena da pronađu pravi ritam, a nije isključeno ni da Luka Modrić bude spreman za eventualno finale.  

Naravno, u centru pažnje su Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi koji posle dužeg vremena, istovremeno igraju sezone na najvišem nivou. Jedne godine je Ronaldo kuburio sa povredama, jedne Mesi i uvek je jedan barem malo odskakako više od drugog, a ove godine su po svemu “tu negde“.  

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Lionel Mesi VS Kristijano Ronaldo, golovi u sezoni 2014/15: 

Liga Primera – 40:42
Liga šampiona – 10:9
Kup kralja – 3:3 

Ukupno: 53:54

[/stextbox]

U Primeri, Ronaldo vodi na listi strelaca 42-40, dok u Ligi šampiona blažu prednost ima Mesi – 10-9. Gledajući sva takmičenja ove sezone, Ronaldo je dao gol više – 54:53. 

Samim tim, eventulano finale između njih dvojice moglo bi da bude i presudno u borbi za novu “Zlatnu loptu“, čak i ako se uzme u obzir da bi Mesi mogao da ima duplu krunu u Španiji.  

FOTO: fcbarcelona.com/MIGUEL RUIZ-FCB
FOTO: fcbarcelona.com/MIGUEL RUIZ-FCB

Oni su kao Džo Frejzer i Muhamed-Ali, Džimi Konors i Džon Mekinro, Maradona i Pele, Medžik Džonson i Leri Bird, Ajrton Sena i Alen Prost, oni su najveći rivali u fudbalskom 21. veku i zbog toga svet zaslužuje finale Lige šampiona – Barselona – Real Madrid. 

Čeka se sreda negde oko 22:30, 23:00 ili možda već u utorak u isto vreme Bajern rasprši sve snove. Tika-taka…  

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Bajern Minhen – Barselona, utorak 20:45, Alijanc arena:

Bajern Minhen (4-3-1-2): Nojer – Rafinja, Benatija, Boateng, Bernat – Lam, Ćabi Alonso, Švajnštajger – Tijago Alkantara – Miler, Levandovski. 

Barselona (4-3-3): Ter Štegen – Dani Alveš, Pike, Maskereno, Alba – Buskets, Raktić, Inijesta – Mesi, Nejmar, Suarez. 

[/stextbox]

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Real Madrid – Juventus, sreda 20:45, “Santjago Bernabeu“:

Real Madrid (4-3-3): Kasiljas – Karvahal, Serhio Ramos, Pepe, Marselo – Kros, Isko, Rodrigez – Ronaldo, Benzema, Bejl. 

Juventus (4-3-1-2): Bufon – Lihštajner, Bonući, Kjelini, Evra – Pirlo, Pogba, Marikzio – Vidal – Tevez, Morata

[/stextbox].

Da li je svet konačno dočekao da gleda finale LŠ Barselona - Real Madrid?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...


FC Barcelona – Real Madrid, 2-1 (Liga 2014/15) by fcbarcelona

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter