2
Evropske lige

FOTO: fcbarcelona.com

POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA: Bajern je slavio Nojera, a onda se pojavio mađioničar Mesi (VIDEO)

Objavljeno: 06.05.15 u 22:47

Prvi meč drugog polufinala Lige šampiona pripao je Barseloni koja je na svom Kamp Nou stadionu savladala Bajern iz Minhena sa 3:0(2:0), a junak Katalonaca ponovo je bio izuzetni Argentinac Lionel Mesi.

Prvo poluvreme bilo je dokaz da se može uživati u atomskom fudbalu iako nije bio postignut nijedan pogodak. Barselona je, kao što se i očekivalo, imala dominaciju na terenu i stvarala daleko zrelije prilike za gol, ali je Manuel Nojer izvrsno čuvao svoju mrežu, pre svega posle stopostotne prilike Luisa Suareza.

Na drugoj strani Levandovski je mogao da promeni tok meča, ali je ostao kratak na samo pet metara od gola ter Štegena. U drugom poluvremenu pao je ritam utakmice i sve do 77. minuta nije bilo golova, te je izgledalo da će Bajern izboriti odličan rezultat pred revanš u Minhenu.

A onda se pojavio magični Lionel Mesi. Prvo je sa 20-ak metara iskoristio minimum prostora koliko mu je bilo dovoljno da uputi neodbranjiv šut u gol Nojera, a samo tri minuta kasnije je pokazao zašto ga mnogi smatraju jednim od najboljih fudbalera na svetu.

Potpuno je izlomio Žeroma Boatenga, što bi se reklo ‘izuo ga iz cipela’, a onda ‘bocnuo’ loptu preko Nojera i bacio u trans kompletan stadion. Fudbaleri Bajerna bili su na kolenima i sve što su želeli jeste da sačuvaju šta se sačuvati može.

Međutim, ni u tome nisu uspeli, pošto je u nadoknadi vremena sevnula kontra Barse preko asistenta Mesija i egzekutora Nejmara, kome nije bilo teško da reši situaciju jedan na jedan sa Nojerom i time donese možda i kapitalnu prednost Barseloni pred revanš za šest dana u Minhenu.

Polufinale Lige šampiona:

Juventus – Real Madrid 2:1 (1:1)
(Morata 8, Tevez 57 penal – Ronaldo 28)

Barselona – Bajern Minhen 3:0 (0:0)
(Mesi 77, 80, Nejmar 90+4)

hotsport.rs  

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter