7
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

MIJAILOVIĆ – DOSTAVILI SMO DOKAZE: Nemamo ništa lično protiv FMP-a, liga mora da bude regularna!

Objavljeno: 28.07.20 u 16:38

Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, tvrdi da je Partizan Prikupio dokaze i da ABA liga treba što pre to da reši…

Nikada nije dosadno u regionu, kada je u pitanju košarka, a čak ni kada je pauza. Partizan traži da se status FMP-a u ABA ligi reši, jer Zoran Tošković po njihovim navodima u ABA ligi predstavlja FMP, a u KS Beograda predstavlja Crvenu zvezdu, to tvrde, predstavlja sukob interesa.

PROČITAJTE JOŠ: DA LI JE OVO ŠANSA ZA PAVLOVIĆA: Niko Kovač otpisao dvojicu štopera!

– Reći ću vam najiskrenije – ne treba da postoji jedan klub koji je iznad drugih. Ne treba da postoje timovi koji su podređeni ili nadređeni u odnosu na konkurente. Da bi ovo bilo pravo sportsko takmičenje, svi treba da počnu sa istih pozicija. Partizan ima svoj stav i o njemu je obavestio ABA ligu. Ne postoji niko protiv koga je Partizan lično, naš klub samo zastupa stanovište da liga mora da bude regularna i na taj način održava ugled. Svi želimo ABA ligu kojoj će biti garantovano mesto u Evroligi. Želimo da zbog toga uredimo ligu kako bi ona bila pravno čista. Partizan nikada neće praviti takve kompromise, koje prave neki drugi klubovi, a ja zaista ne znam koji su njihovi interesi za to – rekao je predsednik Partizana Ostoja Mijailović u razgovoru za ‘Sport klub’.

PROČITAJ JOŠ: SPREMA SE ‘ZEMLJOTRES’ NA ‘MARAKANI’: Miljenik ‘Delija’ na pragu povratka u Zvezdu!

Tvrdi da je Partizan poslao sve dokaze… 

– Tu situaciju moraju da rešavaju oni koji su uzrok problema, a mi to nismo. Naš jedini zahtev je da liga bude regularna. Partizan nije neko ko može da vrši arbitražu. Mi smo nadležnim organima poslali sve potrebne dokaze koji su potpuno jasni. Mislili smo da će to Skupština ABA lige moći, ali oni nisu rekli ni da ni ne. Videćemo kako će reagovati na dokaze koje smo im dostavili. Ponavljam, naš cilj je jedino da se timovi takmiče ravnopravno. Jedino tako će moći da se prevaziđe ova globalna kriza zbog koje je i prethodna sezona prekinuta – rekao je predsednik Partizana.

PROČITAJTE JOŠ: FILIP KOSTIĆ NAHVALIO BIVŠEG SAIGRAČA: ‘Jović je gol-mašina, svaki moj centaršut je pretvarao u pogodak’

Odgovorio je i na pitanje, da li će Partizan ukoliko do dogovora ne bude došlo istupiti iz ABA lige.

Iskreno, ABA liga ne postoji bez Partizana i Crvene zvezde – to su vodeći klubovi regionalne košarke, ma koliko drugi klubovi bili dobri i zasluživali da igraju tu ligu. Ne treba da ucenjujemo jedni druge i da govorimo o tome ko će šta da igra, a ko neće, ali moramo da rešimo ovaj veliki problem. Neke stvari nam godinama urušavaju ugled, a ljudi povodom toga ćute. Zaista ne znam zbog čega. U poslednje tri godine, otkad sam ja na čelu Partizana, ja stalno govorim o tim stvarima. Nisam želeo da ‘izađem na front’ dok ne skupimo sve jasne dokaze, a sada ABA liga mora zauzeti sličan stav ako se pridržava svojih zakona i svog osnivačkog akta. Taj akt jasno ukazuje da su njegovi članovi prekršeni zbog očiglednog sukoba interesa – objasnio je predsednik Partizana Ostoja Mijailović za ‘Sport klub’.

FOTO: KK Partizan

0
0

7 Komentara

  1. Javna nabavka beogradskog Parking servisa za kupovinu džipova „Range Rover“, raspisana je sa ciljem kako bi posao dobila firma „British Motors“, čiji je vlasnik član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, Ostoja Mijailović, navode sagovornici portala Nova.rs. Evo ga posteni predsednik

    0
    0
    Odgovori
  2. OSTOJA IDI DO KRAJA ! DA JE
    OBRNUTO UNISTILI BI NAS.
    VODJA IH PODRZAVA,BRACA
    RADE U NJIHOVU KORIST.
    E DA , POLITICKI SU JACI.
    MULJATORI BEZ OBRAZA.
    ZATO OSTOJA RAZBUCAJ
    TAJ OSINJAK !!!

    0
    0
    Odgovori
  3. ….reče član glavnog odbora vladajuće stranke i predade stranačkom kolegi preskupe terence za snimanje parkiranja.Toliko o sukobu interesa.Došli smo do toga da je za prolaženje centrom Beograda potrebno preskupo terensko vozilo sa pogonom 4X4.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter