1
Evrokupovi

FOTO: FK Partizan

HS PREDSTAVLJA: Ljubimac Delija predvodi Turke, debitanta u Evropi – Olimpija je Partizanu dobro poznata (VIDEO)

Objavljeno: 22.07.19 u 15:58

Partizan bi u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ukoliko eliminiše Konahs Kvej, igrao protiv boljeg iz okršaja turske Malatije i slovenačke Olimpije.

Crno-beli su izvukli par za koji nije lako reći ko će proći dalje, iako je Malatijaspor po koeficijentu za nijansu blagi favorit, pa ćemo krenuti od turskog kluba. Malatija

Ovaj klub iz istočne Anadolije se nalazi duboko u azijskom delu Turske, a ovo će mu biti debi u evropskim takmičenjima pod okriljem UEFA. Do tog uspeha došli su osvojenim petim mestom u turskom prvenstvu prošle sezone, sa bodom više od Fenerbahčea.

U ekipi imaju puno stranaca, a među njima je jedan od glavnih igrača Mičel Donald, bivši kapiten Crvene zvezde. Ekipu sa klupe predvodi bivši igrač Bešiktaša, Sengen Jalkin. U timu je još jedan bivši igrač crno-belih iz Istanbula Gohan Tore, a u pomenutoj ‘legiji stranaca’ imaju Holanđanine, Brazilca, Nigerijca, Francuza, Nemca, Senegalca, Ekvadorca… Tu je i jedan Makedonac, Adis Jahović.

FOTO: PRINTSCREEN

Srećom po Partizan, ovog leta je Malatiju napustio Danijel Aleksić, bivši vunderkid Vojvodine i srpskog fudbala, koji je imao neke veoma zapažene partije u dresu turskog kluba.

Prednost Partizana u eventualnom duelu bila bi činjenica da tursko prvenstvo počinje tek posle mogućeg dvomeča sa srpskim timom, pa bi uigranost bila veća uzdanica crno-belih.

Olimpija Ljubljana, sa druge strane, počela je svoju sezonu pre 10-ak dana i posle dva kola u Sloveniji ima dve pobede protiv Brava 2:0 i Domžala 4:2.

Takođe, teškom mukom je izbacila letonski RFS, jer je u prvom meču na svojim ‘Stožicama’ poražena sa 2:3, a onda je u revanšu slavila sa 0:2 i prošla dalje.

Crno-beli su već igrali protiv Olimpije u Ljubljani, kada su dominirali u prvom poluvremenu, a onda u drugom bili kažnjeni za promašaje i poraženi su golom iz sumnjivo dosuđenog jedanaesterca kada su već na terenu bili rezervisti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter