12
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

‘PARNI VALJAK’ BEZ GORIVA: Promašaji, pa surova kazna – Partizan poražen u Ljubljani!

Objavljeno: 06.07.19 u 22:08

Fudbaleri Partizana su u do sada najtežoj proveri na letnjim pripremama doživeli poraz od Olimpije u Ljubljani na stadionu ‘Stožice’ rezultatom 1:0 (0:0).

(Specijalni izveštač HotSporta iz Ljubljane – Stefan Smuđa)

Posle poraza od podgoričke Budućnosti (0:1) i trijumfa nad Zvijezdom 09 iz Ugljevika (2:0) i Beltinaca (6:0), ‘parni valjak’ je večeras u prestonici Slovenije imao prvi veliki ispit. I nije ga položio. Iako je u prvom poluvremenu bio mnogo bolji rival, imao nekoliko kolosalnih prilika, ali nije uspeo to da materijalizuje.

U 10. minutu Zoran Tošić stvorio je prvu ozbiljniju priliku za Ognjena Ožegovića, ali je napadač crno-belih loše reagovao pokušavši da podbode loptu preko golmana. Od svega samo korner, posle kog je Vujačić pokušao glavom da vrati loptu na pet metara, ali je otklonjena opasnost.

Ožegović je imao veliku priliku i na isteku 19. minuta, kada je neometan šutirao sa sedam ili osam metara, ali pogodio samo spoljni deo mreže.

U 33. minutu Šćekić se sam izborio za loptu na polovini protivnika, odlično uposlio Sejdubu Sumu, koji nije uspeo da realizuje zicer, Nejc mu je odbranio udarac u situaciji ‘jedan na jedan’. Pokušao je Gvinejac i u 45. minutu sa distance, ali je ‘kiflu’ poslao preko gola.

FOTO: FK Partizan

Domaći su prvi put zapretili u 47. minutu kada je rezervista Ćekići dva puta šutirao sa 12, 13 metara, ali je prvi put bio izblokiran, a drugi pokušaj je lako odbranio Stojković. Već nakon dva minuta je Brkić opasno zagrejao dlanove golmana Partizana udarcem sa oko 25 metara, ali je rezultat ostao nepromenjen.

U 53. minutu se pojavio potencijalno veliki problem za Partizan. Sejduba Suma se požalio na povredu i odmah je napustio teren. Crno-beli su velike nade polagali u omalenog kreatora igre i trebalo bi već sutra da saznamo o kakvom stepenu povrede se radi.

Još jednom je gol Partizana bio ugrožen u 66. minutu, kada je sa preko 30 metara iz slobodnog udarca šutirao Ćekići, a lopta uz naglo spuštanje tokom leta, prohujala tik iznad prečke.

FOTO: FK Partizan

Beogradski tim posle solidnog prvog poluvremena nije nijednom ugrozio gol Slovenaca u nastavku, a nakon dobrih akcija po zemlji, u drugom delu su napadali uglavnom dugim loptama na novajliju Umara Sadika, što nije bilo preterano efikasno.

Sa druge strane, Olimpija je svoju dobru igru u drugom delu krunisala u 76. minutu. Lako je ispala odbrana crno-belih po sredini i Tomislav Tomić je imao otvoren put ka golu, a pred sam šut srušio ga je mladi Milosavljević i sudija je pokazao na ‘belu tačku’. Najstrožu kaznu izveo je Endri Ćekići, lako matirao Filipa Kljajića i tako je postigao pobedonosni gol za ‘zeleno-bele’.

Sledeću pripremnu utakmicu Partizan će odigrati u sredu, 10. jula, protiv Bordoa u austrijskom Klagenfurtu.

Olimpija – Partizan 1:0 (0:0)
(Ćekići p. 77)

Stadion ‘Stožice’ u Ljubljani
Sudija: Rade Obrenović (Ljubljana)

OLIMPIJA: Nejc, Boaći, Šme, Bagnak, Jurčević, Tomić, Putinčanin, Suljić, Savić, Brkić, Kidrić.
Klupa: Mrežar, Orbanić, Ćekići, Kadrić, Menalo, Valenčić, Gaser, Andrejašić, Kregar, Paljk, Vukušić, Delgado, Maksimenko.

PARTIZAN: Stojković(od 64. Kljajić), Miletić(od 72. Peškić), Vujačić, S. Pavlović(od 64. Dinga), Urošević(od 46. Brezančić), Zdjelar(od 72. Milosavljević), Šćekić (od 64. Smiljanić), Tošić(od 72. Lutovac), Suma(od 53. L. Pavlović), Ivanović(od 64. F. Stevanović), Ožegović(od 46. Sadik).

0
0

12 Komentara

  1. Kako da pobedis kada nemas igru i gol igraca, nije ovaj tim bez goriva vec bez trenera. Suma je ubadljivo najkonkretniji igrac u ekipi ali kad ga uparis sa jednim Ozegoviucem ili nedaj boze sa ovim Sadikom sve ode do djavola. Pitam se samo sta radi Savo na planu igre i sta igra ovaj Partizan !? Koliko je puta Stojkovic ispucao tj poklonio lopti u prvom poluvremenu, zar je moguca da ne mozemo loptu da iznesemo do centra da nema ni malo napretka u igri tima a ipak imamo kvalitet u ovoj deci.

    0
    0
    Odgovori
    • SAVO NECE ILI NEZNA DA VIDI DA PARTIZAN NEMA
      NIKAKVU IGRU. SAVO AKO
      VOLIS PARTIZAN, A VOLIS GA
      HITNO DOVEDI DOBROG
      TRENERA. DOSTA STE VI
      AMATERI NISTILI PARTIZAN.
      NE ZNA SE KO GORE VODI
      TIM, TRENER ILI UPRAVA.
      A VODJE,KOJE NISTE TIM
      NAPOLJE. UPRAVA NIKAKVA, TRENER SLAB, AMATER ,VODJE PODELISE PUBLIKU
      DA SE UBIJAJU. GDE U SVETU IMA TAKVO NESTO. A MI
      HOCEMO REZULTATI. MA SVI
      NAPOLJE,, GORI STE OD
      KRPELJA. GNJIDE, NAPOLJE.

      0
      0
      Odgovori
  2. SAVO, OVO JE SRAMOTA
    STO PRUZAMO. SAVO
    DOVEDI TRENERA A TI BUDI
    DIREKTOR. MI SA OVOM
    IGROM ,AKO JE IGRA, NIKOGA NECEMO POBEDITI.
    SLABO MNOGO SLABO.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter