1
Evropske lige

I NAJVEĆI PLAČU: Suze fudbalskog ‘Mocarta’ obeležile finale Lige šampiona (VIDEO)

Objavljeno: 07.06.15 u 09:02

Na mestu na kojem je pre devet godina plakao od sreće, Andreu Pirla sada su savladale potpuno druge emocije. Ne toliko zbog poraza od Barselone u velikom berlinskom finalu, već zato što je to za njega bio oproštaj od zvezdica Lige šampiona, takmičenja u kojem je dva puta bio najbolji.

Andrea Pirlo je veliki, možda i jedan od najvećih ljudi koji su igrali ovu igru zvanu fudbal, možda mu baš zato porazi u finalima najvećih takmičenja uvek teško padaju. Fudbalski ‘Mocart’ kako ga nazivaju ljubitelji fudbala širom Evrope, kako je sam rekao, godinama je tugovao za porazom 2005. godine od Liverpula u finalu Lige šampiona u Istanbulu, a suze nije mogao da zadrži ni sinoć u Berlinu.

Emocije su ga savladale, delom i zbog poraza od Barselone, iako je u jednom trenutku delovalo da će Juventus iznenaditi sve i stići do ‘ušatog’ pehara. Međutim, bio je to oproštaj Andree Pirla od najsjajnije scene. Imao je veliku želju da sa nje siđe na najbolji mogući način, nije mu se dali i suze su potekle.

I najveći plaču, zato i jesu najveći. Andrea odlazi ‘preko bare’, karijeru će nastaviti na američkom kontinentu, verovatno je tamo i završiti, a sigurno će za njim suzu pustiti i mnogi ljubitelji ove najvažnije sporedne stvari na svetu.

Andrea, hvala ti za sve!

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter