0
Evrokupovi

FOTO: BarcelonaFC/Twitter

LIGA ŠAMPIONA – FINALE: Barselona je šampion Evrope! (VIDEO)

Objavljeno: 06.06.15 u 22:48

Fudbaleri Barselone osvojli su petu titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu Lige šampiona u Berlinu savladali Juventus rezultatom 3:1 (1:0).

Barsa je sa Marsa. Katalonci su učinili ono što su svi od njih i očekivali, popeli su se na krov Evrope. Ruku na srce Juventus je pokazao zube u pojedinim delovima meča je bio bolji rival, ali je četa Luisa Enrikea zasluženo slavila golovima Rakitića, Suareza i Nejmara. Ipak, krenimo redom…

Barselona je prvi put zapretila u 4. minutu kada je Nejmar uposlio Inijestu u kaznenom prostoru, a ovaj na petercu kao na tacni dao loptu Rakitiću koji je šampiona Španije doveo u vođstvo. Juventus je prvi put zapretio u 8. minutu, ali Ter Štegen nije imao većeg posla posle šuta Vidala. Barsa je odmah krenula u protiv napad, ali je Nejmar šutirao preko gola.

Katalonci su do ubedljivije prednosti mogli u periodu od 40. do 42. minuta kada je prvo pokušao Suarez, a potom je i Bufon zaustavio šut Nejmara. Na poluvreme se otišlo sa prednošću Barselone 1:0.

U drugih 45 minuta Barsa je prva zapretila. Rakitić je uposlio Suareza, Urugvajac je ušao po strani jedan na jedan sa Bufonom i iskusni čuvar mreže je izašao kao pobednik. Kazna je usledila svega šest minuta kasnije. U 55. minutu Markizio je „štikolm“ dodao loptu do Lihštajnera u kaznenom prostoru, ovaj je uposlio Teveza koji je šutirao, Ter Štegen je odbranio, a bivši napadač Reala iz Madrida Alvaro Morata je natrčao na odbijenu loptu i pogodio za 1:1.

„Stara dama“ se nije povukla. U 66. minutu dogodila se sporna situacija. Posle centaršuta Pirla, Alveš je povukao Vidala, ali je sudija Čakir ostao nem. I dok su fudbaleri Juventusa protestvovali, Mesi je povukao loptu, šutirao sa ivice šesnaesterca, Bufon je odbranio, a Suarez je iz odbitka zakucao u mrežu za novo vođstvo Katalonaca 2:1.

FOTO: BarcelonaFC/Twitter
FOTO: BarcelonaFC/Twitter

Juventus je od tog trenutka krenuo u potpunu ofanzivu, ali je time otvarao prostor za kontra napade Barselone. U 96. minutu Nejmar je povukao kontru, dodao je loptu do Pedra, ovaj je vratio Brazilcu kome je ostao lakši posao da savlada Bufona i postavi konačnih 3:1.

Bez premca Barselona je zasluženo novi prvak Evrope, peti put u bogatoj istoriji kluba.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

JUVENTUS – BARSELONA 1:3 (0:1)

Strelci:
Morata 55 – Rakitić 4, Suarez 68, Nejmar 90+6

Stadion: Olimpijski u Berlinu. Kapacitet: 75.000. Sudija: Cunejt Čakir (Turska).

JUVENTUS: Bufon – Lihštajner, Bonući, Barzalji, Evra (od 89. Koman) – Pogba, Pirlo, Markizio. Vidal (od 79. Pereira) – Morata (od 83. Ljorente) i Tevez.
BARSELONA: Ter Štegen – Alveš, Maskerano, Pike, Alba – Buskets, Rakitić (od 91. Matije), Inijesta (od 78. Ćavi) – Mesi, Suarez (96. Pedro) i Nejmar

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter