1
Evropske lige

FOTO: fcbarcelona.com

ĆAVIJEVA OPROŠTAJNA KONFERENCIJA: Odlazim da bih se jednog dana vratio u Barsu!

Objavljeno: 21.05.15 u 13:58

Jedan od najvećih igrača u istoriji Barselone i španskog fudbala Ćavi Ernandes potvrdio je na današnjoj konferenciji da će ovog leta napustiti Kamp nou posle 17 godina u prvom timu.  

Ćavi je dete kluba, ceo život je nosio bordo-plavi dres, a kao što je i bilo najavljeno, on će karijeru nastaviti u katarskom Al-Sadu. 

– Želim da naglasim da je došao trenutak za rastanak. Ovo je moja konačna odluka, koju sam teško doneo. Klub mi je ponudio novi ugovor, ali ja sam već odlučio da napustim Barselonu. Mislim da je ovo pravi trenutak da napustim Kamp nou. Imao sam predivnu karijeru u Barsi, bolju nisam mogao da zamislim. Sebe u budućnosti svakako vidim u ovom klubu. Želim da ostanem osoba koja će biti upamćena kao neka koja je dala sve za ovaj klub – rekao je Ćavi i potvrdio da odlazi u Katar.

– Karijeru nastavljam u Al-Sadu. Dobio sam primamljivu ponudu da budem deo uzbudljivog projekta. Potpisao sam ugovor na dve godine uz mogućnost da ga produžim na još jednu. Takođe, Katar mi nudi i mogućnost da kasnije napredujem i kao trener i kao sportski direktor. Jednog dana ću se kao takav vratiti na Kamp nou – istakao je Ćavi.  

Cavi i Enrike i Klajvert

Ćavi je inače rekorder kluba po broju odigranih utakmica i osvojenih trofeja. Za Katalonce je odigrao 764 utakmice i osvojio 23 trofeja. 

Ipak, nakon što je početkom godine preokrenuo sezonu razgovorom sa Mesijem, Ćavi će imati priliku da do odlaska osvoji još Kup kralja (30. maja protiv Atletik Bilbaa) i Ligu šampiona (6. juna protiv Juventusa).

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter