1
Evrokupovi

SAD JE DEFINITIVNO KRAJ: Ćavi napušta Barselonu (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 19.05.15 u 14:38

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji Barselone Ćavi Ernandes napustiće klub u svojoj 35. godini. 

Ovu vest preneli su svi španski mediji, kao i renomirani portal Goal.com, pozivajući se na izjavu Ćavijevog oca – Hoakima Ernandesa.

– Mislim da je konačno došao pravi trenutak za rastanak. Život mora da ide dalje, iako ćemo svi sigurno biti nostalgični kada Ćavi ode iz Barselone. Odluku o odlasku doneo je i iz privatnih razloga, jer mora da misli i na svoju porodicu. Ponuda iz Katra nije primamljiva samo iz ekonomskih razloga. Ćavi će imati priliku da uči engleski, da radi na svom usavršavanju i da se priprema za trenerske dane. Ipak, priznajem da će svima biti čudno da ga više ne viđamo u dresu Barselone – rekao je Hoakim Ernandes.  

Cavi i Inijesta

Ćavi je inače najtrofejniji španski fudbaler, pošto sa 28 trofeja zauzima sedmu poziciju među igračima sa najviše titula, a do kraja sezone će imati priliku da stigne do još dva naslova sa Barselonom, u Kupu kralja i Ligi šampiona.  

Ćavi je ponikao u čuvenoj Barsinoj “La Masiji“, a za prvi tim je debitovao 1998. godine, kada ga je kao 18-godišnjaka u prvi tim prekomandovao trener Luj van Gal. Od sezone 1999/2000 usled povrede Pepa Gvardiole, Ćavi postaje nezamenjivi plejmejker u timu Barselone.  

Cavi i Enrike i Klajvert

Za katalonski klub je odigrao 764 utakmice i postigao 84 pogotka. Sa Barsom je osvojio 23 trofeja, među kojima 8 u Primeri, tri Lige šampiona, dva Svetska klupska prvenstva, dok je sa Španijom bio prvak sveta i dvostruki šampion Evrope. 

https://www.youtube.com/watch?v=45G0egeyK20

(Izvor: Youtube/Asem Pep)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter