0
Evrokupovi

BAJERN ‘PREGAZIO’ ATLETIKO: Fenomenalni mečevi! Veliki preokret Mančester Sitija!

Objavljeno: 21.10.20 u 23:16

Veoma uzbudljiv dan na terenima širom Evrope.

Završeno je prvo kolo grupne faze najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi.

Dve utakmice su odigrane u terminu od 18:55h. Real Madrid je na svom terenu dočekao Šahtjor, dok je Salcburg ugostio Lokomotivu iz Moskve koju sa klupe predvodi Marko Nikolić.

Veliko iznenađenje viđeno je u Madridu. Ekipa iz Ukrajine je pobedila rezultatom 2:3. Bez devet prvotimaca su došli na megdan ‘kraljevskom’ klubu. Pokazali su kvalitet i sačuvali tri gola prednosti koju su stekli nakon prvih 45. minuta. Utakmicu je sudio Srđan Jovanović, poništio je gol Realu u samom finišu meča kada je jedan od domaćih igrača uticao na golmane gostujuće ekipe. Golove su postigli Tete u 29. minutu i Solomon u 42. minitu, dok je Varan zatresao sopstvenu mrežu u 33. minuta meča. Početkom drugog dela igre Modrić je smanjio na 1:3.  Sedam sekundi nakon što je ušao u igru Vinisus je postigao gol i postavio konačan rezultat.

Salcburg je remizirao sa ekipom koju sa klupe predvodi bivši trener Partizana. Meč se završio rezultatom 2:2. Eder je u 19. miutu doneo prednost gostima. U 45. minutu meča Soboslai je doneo izjednačenje. Potpuni preokret viđen je u 50. minutu kada je Junuzović postigao pogodak. Konačan rezultat postavljen je u 75. minutu kada je Lisakovič nakon odličnog centaršuta lepo zahvatio loptu glavom i savladao Cicana Stankovića.

Kao jedan od derbija kola može se izdvojiti meč Ajaksa i Liverpula. Očekivalo se više golova na ovom duelu. Bilo je uzbudljivo, ali je Taljifiko rešio pitanje pobedniika. Igrač Ajaksa je zatresao mrežu svog golmana i tako doneo pobedu aktuelnom šampionu Engleske. Ajaks – Liverpul 0:1

Aktuelni prvak Evrope Bajern, dočekao je Atletiko iz Madrida na svom stadionu u Minhenu. Bavarci su pokazali da su i ove sezone jedan od glavnih favorita za osvajanje po rangu i kvalitetu najjačeg fudbalskog takmičenja u Evropi. Ekipa trenere Flika je prava kaznena ekspedicija! Koman je dva puta zatresao mrežu Jana Oblaka. Prvo u 28. a onda u 72.. minutu. Između dva gola krilnog napadača, pogodio je i Gorecka u finišu prvog dele igre, a onda i Toliso u 66. minutu. Bajern je slavio rezultatom 4:0.

PROČITAJTE JOŠ: KRAJ ZA ROBINJA: Ne ide u Santos, već u ZATVOR!

Inter je izgubio prošlosezonsko finale u Ligi Evrope. Sada su porasle ambicije ekipe koju sa klupe predvodi Antonio Konte. Na stadion ‘Đuzepe Meaca’ stigla je ekipa Borusije Menhengladbaha.  Bez obzira na bolju igru i dominaciju meč se završio rezultatom 2:2. Lukaku je pogodio u 49. minutu. Sa bele tačke izjednačenje timu iz Nemačke doneo je Bensebaini u 63. minutu. Hofman je golom doneo potpuni preokret i prednost Borusiji u 84. minutu. Konačan rezultat postavio je Lukaku kada je u 90. minutu postigao drugi pogodak na meču.

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDU DOČEKALI NAVIJAČI U NEMAČKOJ: Velika podrška pred utakmicu sa Hofenhajmom (VIDEO)

Pep Gvardiola i njegovi izabranici nisu ispunila očekivanja uprave i navijača u prethodnoj sezoni. Mančester Siti je ostao bez titule u Engleskoj, kao i u Ligi šampiona. U Mančester je došla ekipa Porta za koju od pre nekoliko dana nastupa reprezentativac Srbije Marko Grujić. Gosti su poveli već u 14. minutu golom Diaza. Ipak Pep Gvardiola nije dozvolio iznenađenje. Aguero je doneo izjednačenje sedam minuta kasnije golom iz jedanaesterca. Gungodan u 65. a onda Tores u 73. minutu odlučili su pobednika meča i konačan rezultat 3:1.

PROČITAJTE JOŠ: UKRAJINCI KRALJU SKINULI KRUNU U MADRIDU: Ekipa Marka Nikolića sačuvala bod!

Ekipa iz Danske je napravila veliko iznenađenje plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona. Mitjilend je dočekao Atalantu koja je stigla do četvrtfinala u prethodnoj sezoni. Svi ljubitelji fudbala sećaju se poraza ekipe iz Italije od PSŽ-a u neizvesnoj završnici četvrtfinalne utakmice. Italijani su opravdali ulogu favorita i ubedljivo slavili. 0:4 je pobedila Atalanta. Golove su postigli Zapata, Gomez i Muriel u prvom, a Josip Iličić u drugom poluvremenu.

Crveno-beli iz Pireja ugostili su Olimpik Marselj. Olimpijakos je lako prošao kroz ovosezonske kvalifikacije. Velika borba viđena je u Grčkoj! Pitanje pobednika rešio je Koka u prvom minutu sudijske nadoknade. Veoma bitna tri boda osvojio je aktuelni šampion Grčke.

FOTO: YouTube screenshot

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter