4
Domaći fudbal

FOTO: SANDIĆ

STANOJEVIĆ U NEDOUMICI ZA SASTAV: Trener crno-belih pred večiti derbi – ‘Zvezda nikada ne može da bude dominantna’

Objavljeno: 16.10.20 u 14:17

U nedelju nas očekuje prava ‘fudbalska predstava’.

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde u nedelju od 17 časova, sastaće se 163. put. Povodom toga, na stadionu Partizana održana je konferencija za medije, gde su govorili Aleksandar Stanojević i iskusni čuvar mreže Vladimir Stojković.

– Generalno, dobar je osećaj pred derbi ekipa je maksimalno fokusirana i koncentrisana. Danas smo trenirali na glavom terenu. Žao mi je sto neće biti publike, mnogo bi nam značili u našem Hramu. Čekamo da vidimo još kako će se reprezentativci uklopiti, fokusirani smo – počeo je svoje izlaganje Stanojević.

Crvena zvezda u ovaj duel ulazi znatno oslabljena, Gelor Kanga i Mirko Ivanić pozitivni su na korona virus.

– Možda bi meni kao treneru odgovaralo da igra jedan od njih dvojice, a ne neko koga će zameniti. Možda će neki drugi igrač ući, možda sam ja voleo da igra neko od njih. Fokusiramo se na nas i to je bitno.

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević dotakao se i ‘dominacije’.

– Čarki će uvek biti, ali ja sam za činjenice. Možemo da pričamo na ovaj ili onaj način, ali dominacija je teška reč i to znači da nešto radite u kontinuitetu, a derbi u poslednjih koliko utakmica, 3 – 4 godine, Partizan je dominantan. Ne možete jedan derbi da dobijete i da kažete da ste dominantni. Ako hoće da budu dominantni moraju u 10, 15 derbija da rade ono što je Partizan radio. Momci su svesni da su bili bolji i da Zvezda nikada ne može da bude dominantna. Ne pričam ništa loše o njima, poštujemo 8 bodova prednosti i što su dominantni u domaćem prvenstvu. A dominacija kao dominacija još ne postoji, moraš da pobeđuješ na svim frontovima, i u derbiju i onda možeš da kažeš da si dominantan.

Stanojević priznaje da još uvek ne zna sastav za derbi.

– Prvi put nisam odredio sastav, generalno, činim to sedam dana pred utakmicu. Viša sila, Holendera ću da vidim tek u petak, Natho je igrao treću vezanu utakmicu za reporezentaciju, ne znam za koliko je spreman Bajbek. Sveta je tek došao, Obradović dugo nije igrao.

PROČITAJTE JOŠ: NEMANJA MILETIĆ ZA HOTSPORT: Miljenik navijača Partizana pred predstojeći derbi – ‘Daće Bog da se tradicija nastavi’

Zbog situacije sa korona virusom, večiti derbi odigraće se pred praznim tribinama.

– Svakako da je lepše sa navijačima, iz milion razloga i motivacija i htenje i sve… Derbi ko derbi znači da ćemo biti maksimalni na terenu, sigurno je hendikep što nema navijača, ali šta ćemo. Epidemija vlada Srbijom, ali derbi će sigurno biti kao i svaki do sada – rekao je golman Partizana, Vladimir Stojković.

FOTO: SANDIĆ

0
0

4 Komentara

  1. Šta to trener Partizana Aleksandar Stanojević priča?…Svi moraju da „slede“ Vučelićevu retoriku!… Izuzmite sve pokazatelje, osim jednog – STATISTIKU. i DOBIĆETE ODGOVOR O NEČIJOJ DOMINACIJI!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter