1
Domaći fudbal

NEMANJA MILETIĆ ZA HOTSPORT: Miljenik navijača Partizana pred predstojeći derbi – ‘Daće Bog da se tradicija nastavi’

Objavljeno: 16.10.20 u 12:15

U toku letnjeg prelaznog roka, u Humskoj je bilo veoma zanimljivo.

Bilo je mnogo odlazaka i dolazaka, a navijačima Partizana najteže je pao transfer Nemanje Miletića, koji je nakon tri godine napustio redove crno-belih.

Sjajni defanzivac odlučio je da karijeru nastavi da gradi u Al Raedu, klubu iz Saudijske Arabije. Popularni ‘Ćelavi’ je za naš sajt govorio o raznim temama, kao što su reprezentacija, novi klub, a bilo je neizbežno da se dotakne o predstojećem večitom derbiju koji je na programu u nedelju, od 17 časova.

FOTO: Privatna arhiva

 Imao si priliku da budeš deo nacionalnog tima. Znaš šta znači nositi grb države na grudima. Kakva su tvoja očekivanja za duel sa Škotskom?

– Naravno da znam, igrati za svoju zemlju je velika privilegija. Mislim da ko god se bavi ovim poslom mašta i teži ka tome da igra za svoju zemlju. Iskreno smatram da imamo dobre šanse pogotovo sto se igra u Srbiji, mislim da kad je najpotrebnije da smo tad najjači – rekao je Miletić na početku razgovora za ‘HotSport’.

 Šta je to ono što ti najviše nedostaje od kada si napustio redove crno-belih?

– Pa iskreno sve, porodica, devojka, Partizan, Teleoptik, drustvo… Moramo se pomiriti sa tim da je fudbal takav kakav jeste, danas si tu sutra negde drugde tako da koliko god da je teško u nekim situacijama mora se gledati napred.

 Kako si se snašao u novom klubu, kakvi su ti saigrači?

– Mnogo bolje nego što sam očekivao. Ne znam koju bih reč upotrebio za takvu dobrodošlicu, prihvatili su me mnogo dobro, svaki dan me pitaju da li mi treba nesto, kako sam… Jednostavno sam oduševljen!

 Da li možeš da uporediš kvalitet fudbala u Superligi Srbije i u takmičenju u kom trenutno nastupaš? Da li je sistem rada sličan?

FOTO: Privatna arhiva

– Pa s’obzirom da prvenstvo počinje sad u nedelju, ne bih mogao baš toliko da ocenim, ali kao što i sami znate ovde se mnogo ulaže u fudbal, dosta stranaca dolazi, a samo sedam može igrati, fizički je takođe zahtevno.

 Kako ćeš da izdržiš to što za večiti derbi nećeš biti na terenu i kakve su tvoje prognoze za meč u nedelju?

– Nažalost mislim da neću moći ni da gledam jer se moja utakmica poklapa sa derbijem, ali naravno, svim srcem sam uz Partizan i daće Bog da da se tradicija nastavi i peti derbi zaredom da ne primimo gol. Najbitnija je pobeda, sa kojim god rezultatom.

 Koja je tvoja poruka za igrače i navijače Partizana pred nastavak sezone?

– Da se drže zajedno i da veruju jedni u druge, jer niko drugi sem njih im neće pomoći.

Miletić je u Humskoj proveo tri godine i u tom periodu je odigrao 141 zvanični meč za crno-bele u svim takmičenjima, devet puta je zatresao mrežu (osam asistencija), a svakako najvažniji pogodak bio je onaj u plej-ofu za Ligu Evrope, minulog leta protiv Moldea. U crno-belom dresu osvojio je dva trofeja u Kupu i dva puta je igrao grupnu fazu evropskih takmičenja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nemanja Miletić za naš sajt govori o novom klubu,reprezentaciji i prognozi za večiti derbi! Ceo intervju na našem sajtu! #Miletic #Partizan #Vecitiderbi

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter