Mlada reprezentacija Srbije izgubila je od Bugarske u osmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rezulatom 1:2.

Orlići‘ su se sinoć i definitivno oprostili od Evropskog prvenstva koje će se naredne godine igrati u Sloveniji i Mađarskoj, pošto dva kola pre kraja zaostaju za Rusijom i Poljskom čak devet i osam bodova.


Selektor Ilija Stolica smatra da svojim momcima nema šta da zameri.

PROČITAJTE JOŠ: NA EURO MOGU DA ZABORAVE: ‘Orlićima’ u Gornjem Milanovcu slomljena krila – Bugari slavili! (VIDEO)

-Nemam iskreno momcima šta da zamerim, jer ovo što su pokazali, želju, htenje, to je bilo na maksimalnom nivou. Jednostavno okolnosti u kojima se nalazimo, a o kojima smo govorili pre utakmice, u neku ruku su se još više pogoršale samom povredom Vlalukina koga smo imali na poziciji desnog beka. Sad me brine u kakvom je stanju, jer čini se da povreda nije jednostavna i laka. Od tog momenta smo morali ponovo da pravimo promene, a desilo se da u četvrtom meču u ovom ciklusu ponovo primimo gol iz prvog udarca, opet iz naše individualne greške. Međuti, to je sve sastavni deo fudbala, moramo da se pesložimo, presaberemo i jednostavno da se okrećemo daljim dešavanjima – rekao je Ilija Stolica.

Bugarska je ovom pobedom preskočila Srbiju na tabeli i ima 3 boda više od naše reprezentacije, a Srbija će do kraja kvalifikacija igrati kod kuće protiv Poljske i u gostima protiv Estonije.

FOTO: FSS/Nebojsša Paraušić