0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SJAJAN START: Crvena zvezda fenomenalno počela sezonu uz maksimalan učinak!

Objavljeno: 02.09.20 u 16:35

Izabranici Dejana Stankovića sjajno su započeli novu sezonu u nacionalnom šampionatu.

Maksimalnim učinkom od šest pobeda u prvih šest kola fudbaleri Crvene zvezde osamili su se na prvom mestu sa 18 osvojenih bodova uz gol razliku 18:2, kao i pobedama u evropskim kvalifikacijama nad Evropom i Tiranom, crveno-beli imaju stoprocentan učinak na svim poljima do 1. septembra što se nikada do sada nije desilo.

Najbolji početak sezone do sada bio je 2017. godine  kada su izabranici Vladana Milojevića u prvih šest kola, koliko su šampioni Srbije odigrali do 1. septembra, ostvarili pet pobeda i jedan remi uz gol razliku 16:1, dok u kvalifkacijama za Ligu Evrope Zvezda ima pet pobeda, dva remija i jedan poraz što iznosi 71,43%. Takođe, u toj sezoni je Crvena zvezda prošla dalje u nokaut fazu Lige Evrope i osvojila titulu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ: BIVŠI TRENER CRVENE ZVEZDE DOVODI PARTIZANOVO ‘DETE’: Srpski reprezentativac se ‘seli’ u Saudijsku Arabiju!

U sezoni 2018/19, kada je Crvena zvezda prvi put igrala grupnu fazu Lige šampiona, imali su ukupan učinak, računajući prvenstvo i Evropu, od devet pobeda i četiri remija uz ukupnu gol razliku 22:4, što iznosi 69,23%. Prošle sezone crveno-beli su takođe imali odličan početak. U Superligi su ostvarili pet pobeda uz gol razliku 11:3, dok u kvalifikacijama za Ligu šampiona, iako su se plasirali u grupnu fazu, imali učinak od dve pobede, pet remija i jednog poraza uz gol razliku 10:8, što iznosi 53.85%.

Ove sezone, Zvezdine snage su imale fenomenalan početak. U prvom kolu na Marakani savladan je Novi Pazar rezultatom 3:0, a za prvu ovosezonsku Zvezdinu pobedu pobrinuli su se Spiridonović, Ivanić i Vulić. Sličnu partiju i ubedljiv trijumf od 3:0 fudbaleri Crvene zvezde upisali su i protiv Radničkog iz Niša, a u strelce su se tada upisali Nikolić, Spiridonović i Aleksandar Katai. U trećem kolu Zvezda je gostovala Mačvi u Šapcu gde je ponovo upisala trijumf rezultatom 3:0, a golove su postigli Krstović, Nikolić i Vulić.

U četvrtom kolu gost na Marakani bio je subotički Spartak, ekipa koja ove sezone pretenduje da bude u samom vrhu tabele. Ipak, igrači Zvezde su ponovo postigli tri pogotka i pobedili rezultatom 3:2, golovima El Fardu Bena (dva puta) i Antonio Tomanea. U petom kolu, na tvrdom gostovanju Proleteru u Novom Sadu, izabranici Dejana Stankovića nastavili su pobednički niz trijumfom od 1:0. Gol odluke postigao je El Fardu Ben. U prethodnom, šestom kolu, na Marakani je gostovao TSC-a, ekipa koja ove sezone igra kvalifikacije za Ligu Evrope, ali su i ovoga puta Zvezdini vojnici pokazali da za njih nema nepremostivih prepreka. Meč je završen pobedom crveno-belih rezultatom 5:0, a golove su postigli Aleksandar Katai, koji je upisao het-trik za 28 minuta, Željko Gavrić i Mirko Ivanić.

U kvalifikacijama za Ligu šampiona, Zvezda je ostvarila pobede nad Evropom (5:0)  i Tiranom (1:0). Kada se pridodaju superligaški uspesi dobija se podatak da je tim Crvene zvezde ostvario osam pobeda na osam mečeva uz gol razliku 24:2 što daje stoprocentatn učinak uspešnosti.

Takođe, Dejana Stankovića može da raduje i činjenica što Zvezda ima devet različitih strelaca u prvenstvu i Evropi, kao i da mladi igrači poput Gavrića, Nikolića i Krstovića prave razliku na mnogim terenima.

 

 

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter