1
Evrokupovi

OD PREDMETA PODSMEHA, DO VELIKOG HEROJA: Čupo Moting postao junak, a do juče su ga navijači nazivali idiotom! (VIDEO)

Objavljeno: 13.08.20 u 13:45

Erik Maksim Čupo Moting novi je heroj Pari Sen Žermena.

Kamerunski reprezentativac, rođen u Hamburgu, u igru je ušao u 80. minutu umesto očajnog Maura Ikardija, a jedna prilika mu je bila dovoljna da donese istorijsku pobedu, koju PSŽ čeka još od 1994. godine kada je poslednji put igrao u polufinalu Lige šampiona.

Čupo Moting je 2018. godine stigao u redove šampiona Francuske, sa jasnom slikom da će priliku dobijati samo sa klupe, kao rezerva Nejmaru, Kavaniju i tada zvezdi u usponu Kilijanu Mbapeu.

Nije dobijao previše prilika, a nakon dolaska Maura Ikardija, činilo se da će se vrlo teško izboriti za neki minut na terenu.

Uz sve to, prošle sezone dogodio mu se neverovatan peh. Naime, u meču Pari Sen Žermena i Strazbura, Moting je loptu koja je išla u gol protivnika, nespretnom reakcijom zaustavio i na taj način sprečio čist pogodak tadašnjeg saigrača Kristofera Nkukua.

https://www.youtube.com/watch?v=uFPso6ynPPQ&feature=youtu.be

Odmah je postao predmet podsemha i ismevanja navijača širom sveta, a pojedini su ga nazivali i idiotom. Nakon toga njegova minutaža je svedena na minumum, ali u sredu se sve okrenulo.

PROČITAJTE JOŠ: OLAKŠANJE NA ‘MARAKANI’: Hose Kanjas konačno napušta Zvezdu!

Posle sinoćnjeg gola, kamerunski reprezentativac je postao apsolutni heroj. Čak je i Nejmar, nagradu za najboljeg igrača utakmice sa Atalantom, prepustio njemu, smatrajući da ju je Moting zaslužio.

https://www.youtube.com/watch?v=6wnp8hO8WeA

Sigurno je da će nakon gol vrednog istorijskog plasmana, ovaj 31-godišnji napadač dobiti znatno na samopouzdanju, te da će ga saigrači i trener Tomas Tuhel više resprektovati i pružiti mu priliku.

Čupo Moting je za reprezentaciju Kameruna zabeležio 55 nastupa, postigao je 15 golova, a prethodno je igrao za mlađe selekcije Nemačke. Pored Pari Sen Žermena, u karijeri je igrao za Hamburger, Nirnberg, Majnc, Šalke i Stouk.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter