1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DEJAN STANKOVIĆ: Protiv Radničkog i umora

Objavljeno: 04.08.20 u 16:12

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom protiv Novog Pazara započeli su sezonu, a šef stručnog štaba Dejan Stanković izneo je očekivanja pred meč drugog kola Superlige Srbije u kojem će crveno-beli dočekati ekipu Radničkog iz Niša u sredu od 19 časova.

– Videli smo i protiv Metalca da Radnički igra zaista dobro. Spremni smo za nadigravanje sa njima, bez obzira u kom će sastavu izaći na teren. Mi ćemo igrati našu igru i idemo na još jednu pobedu u prvenstvu. Sigurno će biti rotacija u našoj ekipi. Pripreme smo započeli 11. jula i neizbežno je da igrači osećaju umor. Posle odrađenog laganog  jutarnjeg treninga, videćemo kako se igrači osećaju i kojih 11 će se naći na terenu – počeo je Stanković.

Govorio je šef stručnog štaba crveno-belih i o zdravstvenom biltenu ekipe.

– Raduje me što se Njegoš Petrović vratio treninzima sa ekipom. Videćemo da li će biti u stanju da počne utakmicu. Takođe Ben trenira sa timom što je jako dobra vest za nas. Osim njih, Milunović je počeo sa trčanjem i za nekih sedam dana očekujemo da bude u punom trenažnom procesu. Željko Gavrić se takođe vratio posle teške povrede koju je zaradio na utakmici protiv TSC-a i biće u konkurenciji za sutrašnju utakmicu.

Osvrnuo se nekadašnji kapiten i na vezistu crveno-belih, koji je prolećni deo sezone propustio zbog povrede.

– Veoma je bitno što smo sačuvali Sanoga krajem prošle sezone. Dug vremenski period nije igrao zvanične utakmice, ali iz duela u duel je sve bolji. To dokazuje da je veliko pojačanje, nema iznenađenja za njega ne plaši se ničega i nikoga. Videćemo sutra kako se oseća, a potom odlučiti da li će biti u sastavu.

PROČITAJTE JOŠ: RADNIČKI ŽELI DA NASTAVI SERIJU POBEDA – Batak: U Beograd sa jasnim planom i željom za pobedom!

Šef stručnog štaba napomenuo je da njegov tim tek očekuje naporan ritam.

– Utakmica protiv Novog Pazara nije pokazala ništa novo. Znam kako momci igraju i koliko se daju, nema opuštanja i svaki igrač mora da bude maksimalno spreman. Zadovoljan sam u ovom trenutku, tek nas očekuje naporan ritam kada počnu kvalifikacije.

Dejan Stanković istakao je da mladi igrači koji stasavaju u Omladinskoj školi crveno-belih predstavljaju budućnost kluba i da treba da slede primer Strahinje Erakovića.

– Prezadovoljan sam Erakovićem, poznajem ga još iz kadetske i omladinske reprezentacije. Oduševljen sam njegovim napretkom. Debitovao je protiv Novog Pazara, bio je jedan od najboljih igrača na terenu, ali zbog rotacije neće početi protiv Radničkog. Sedamnaest momaka iz Omladinske škole potpisalo je profesionalne ugovore i sigurno da Eraković treba da im bude primer kako se dolazi do prvog tima Crvene zvezde – zaključio je Dejan Stanković.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Poštovano rukovodstvo FSS, Crvena zvezda Vam se ovim putem javno obraća pitanjem: šta ćete vi konkretno preduzeti da sprečite ovakvo brukanje srpskog fudbala koje smo danas videli u Kruševcu? Šta mi, ali i drugi klubovi u Srbiji, možemo da očekujemo posle onakvog suđenja i sramno dosuđenog jedanaesterca na meču Napredak – Partizan? A prvenstvo je tek pocelo. Кako da se ponašamo? Treba li svi da očekujemo da ćemo proći kao Napredak, da će zarad pobede Partizana biti dosuđivani onakvi nepostojeći penali? Cela Srbija je videla kako je Danilo Grujić sudio i direktno pomogao Partizanu. I to u 87 minutu utakmice. Zbog toga trazimo da sudija Danilo Grujić bude najstrožije kažnjen. Time će se srpski fudbal zaštiti od raznih mešetara a svim akterima u startu poslati jasna poruka. Mi ne možemo da ćutimo i dozvolimo da klub kome su svi krivi, koji neprestanom kuknjavom pokušava da zamaskira svoju nemoć i prljave radnje, da otimanjem i krađama dođe do titule koju su, vidimo, svojim navijacima otvoreno obećali ne bi li sačuvali svoje fotelje u Partizanu. Zato gospodo iz FSS nemojte vi da se brukate. Uradite ono sto od vas očekuje čitava fudbalska Srbija, konkretnim potezima pošaljite jasnu poruku da nećete dozvoliti ovakvo brukanje srpskog fudbala.“

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

1 Komentara

  1. Protiv umora…hahahaha,crni Dejane,koji umor poslije jedne utakmice…da li ste čuli tako nešto u drugim zemljama??? Ovdje su igrači umorni i kada ne igraju !!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter