0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

UROŠ VITAS ZA HS: Partizan je najveći klub u mojoj karijeri, privilegija raditi sa Miloševićem!

Objavljeno: 26.05.20 u 13:57

Iskusni štoper Uroš Vitas vratio se ove zime u Partizan, a sa crno-belima ove sezone želi da osvoji trofej u Kupu Srbije.

Svoju ljubav ka Partizanu pokazivao je još u mladosti, kada je u omladinskim selekcijama ‘parnog valjka’ bio jedan od najboljih igrača crno-belog tima. Ipak, nije bilo suđeno da tada zaigra u prvoj postavi. Sudbina je imala druge planove za Nišliju, koji je nakon  omladinske selekcije niškog Radničkog i Partizana obukao dres Rada.

U to vreme bio je nepremostivi bedem u odbrani tima sa Banjice, brzo se ustalio u prvom timu,  a to ga je preporučilo Gentu, a potom je obukao i dres Mehelena. Na kraju se ipak Vitas vratio na crno-bele staze, te je ove zime došao u Partizan iz pavlodarskog Irtiša. Stameni štoper je za HotSport govorio o povratku u Humsku.

FOTO: FK Partizan

– Prošlo je 14 godina, ali, kada se osvrnem, nakon kratkog vremena koje sam sada proveo kao prvotimac, mislim da sam napravio najbolji potez u dosadašnjoj karijeri. Jesam igrao za neke velike klubove u Belgiji, Gent i Mehelen, ali je Partizan najveći klub u mojoj karijeri – počeo je Vitas razgovor za HotSport.

Šta je to što je presudilo da se nakon sedam godina vratiš u srpski fudbal?

Pre svega ambicije kluba. Ono na čemu je Partizan radio u proteklih par godina, privolelo me je da se vratim. Uticaj je imao i sam Savo Milošević sa kojim sam radio u omladinskim selekcijama Srbije. Bilo je u javnosti u nekoliko navrata najava da ću se vratiti u Partizan, do sada nismo nasli zajednički jezik, ali sada smo uspeli da se poklopimo i mislim da je ovo prava stvar za mene i klub, u najboljim sam godinama i odličnom fizičkom dobu. Mislim da je to sada pun pogodak i da ću pomoći klubu da napravimo velike stvari.

FOTO: FK Partizan

Kao i mnogi sportisti po prvi put si se u karijeri susreo sa ovako dugom pauzom, kako si provodio vreme u samoizolaciji?

– Ne znam kako je bilo drugima, ja sam posle dugo vremena imao priliku da provodim više vremena sa ćerkom i suprugom. Sa druge strane u stanu imam sve uslove da radim, iskoristio sam pauzu da se pripremim još bolje, meni izolacija nije teško pala.

UROŠ VITAS NAJAVLJUJE: Pravi je trenutak za Partizan, spreman sam! Nikada nisam izgubio ‘večiti’ derbi (VIDEO)

Nastavak sezone biće mnogo drugačiji nego što smo svi navikli, Partizan će, kao i ostali klubovi, igrati bez navijača, koliko će to otežati crno-belima?

– To jeste nezgodna stvar, u principu nakon ovako duge pauze, jako je teško vratiti se, teško je ući u ritam i odmah početi sa takmičenjem. Ne želim da neko ovo shvati kao neki alibi, ali teško je očekivati odmah visoki nivo. Ono što jeste pozitivno, je to što se sezona skratila, neće se igrati plej-of, imaćemo malo više vremena za pripreme za kvalifikacije za Evropu. Što se publike tiče, ne želim da to izgleda grubo, ali mislim da ni do sada nije bilo previše ljudi na utakmicama u Srbiji, ne vidim da će se tu nešto bitno promeniti, navikli smo da igramo i pred praznim tribinama i pred punim, to ne bi trebalo da promeni mnogo toga.

FOTO: FK Partizan

Ovog vikenda Partizan se vraća na teren, protivnik je Mladost, kakva su tvoja očekivanja?

– Pratio sam utakmice između Partizana i Mladosti, oni su konstantno neugodan protivnik našem timu. Sigurno je da će i ovog puta biti tako, dobro smo radili proteklih nedelja i mislim da smo više nego spremni. Bilo koji tim, kada igra protiv Partizana na našem stadionu ne može da se nada nekom velikom rezultatu.

TAJNA AKCIJA’: Stojković, Vitas i Lutovac paze na legende Partizana!

Ambicije Partizana u Kupu Srbije su visoke. Želja je osvajanje trofeja, prvi stepenik je nimalo lako gostovanje u Surdulici?

Tu nema tajni, naš cilj je osvajanje trofeja u Kupu Srbije, nema nikakvog postora kalkulacijama, moramo da gledamo sebe, moramo da budemo pravi. Daćemo sve od sebe da osvojimo jedan trofej ove sezone.

Debitovao si krajem febrara u pobedi Partizana nad Proleterom, šta je to što navijači Partizana u nastavku sezone mogu da očekuju od tebe?

– Od mene mogu da očekuju posvećenost, maksimalno profeswionalni odnos prema svima i apsolutnu posvećenost na terenu kao što sam ranije rekao, podredio sam apsolutno sve Partizanu i tako će biti dok god sam ovde. Daću sve što mogu da pomognem klubu i ekipi u osvajanju trofeja, zato smo svi ovde.

FOTO: FK Partizan

U mladosti si imao priliku da sa Miloševićem sarađuješ u mlađim selekcijama reprezentacije, danas imaš priliku da sa njim radiš u Partizanu, kakav je tvoj pogled na saradnju sa njim?

velika je čast i privilegija imati priliku da razgovarate sa takvim čovekom. Živom legendom. Savo je više od fudbalskog radnika i tim pre njegov uticaj na moj dolazak i sve nas ovde je mnogo veći. Ne bih da komentarišem njegovo fudbalsko znanje, dovoljno je pogledati brojke, to sve govori o njegovoj fudbalskoj karijeri. Ono što je meni važniji aspekt u celoj priči je njegova ličnost – rekao je defanzivac Partizana Uroš Vitas u razgovoru za HotSport.

FOTO: FK Partizan 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter