1
Domaći fudbal

UROŠ VITAS NAJAVLJUJE: Pravi je trenutak za Partizan, spreman sam! Nikada nisam izgubio ‘večiti’ derbi (VIDEO)

Objavljeno: 19.02.20 u 18:17

Partizanovo poslednje pojačanje najavio je šta bi navijači mogli da očekuju od njega u prvoj polusezoni u crno-belom dresu.

U emisiji ‘Partizan News’ kod Biljane Obradović, Uroš Vitas je istakao da dobro poznaje ‘struje’ u Partizanu jer je ponikao u ‘Zemunelu’ i da mu prilagođavanje neće biti teško.

– Dosta sam spreman. U ovakav klub ne možete doći, a da niste na fizičkom maksimumu. Možda je potrebna sedmica-dve da uhvatim ritam, kako bih shvatio šta se traži. To mi fali u ovom trenutku. Što se mog fizičkog stanja tiče, zadovoljan sam, ima malo prostora za napredak, brzo ću biti u takmičarskom ritmu – istakao je Vitas.

Partizan je već nekoliko sezona unazad ‘jurio’ Vitasa i ove zime konačno ‘ulovio’.

– Tri godine konstantno, u svakom prelaznom roku, bilo je kontakata i priča, ali ovo je pravi trenutak za angažman. Sad sam u najboljim igračkim godinama, brzo ću se prilagoditi zahtevima struke, uhvatiću ritam i pomoći ekipi u takmičenjima.

Konkurencija je žestoka, a dva mesta na štoperskim pozicijama kao da je rezervisano za Strahinju Pavlovića i Bojana Ostojića.

– Protiv Ostojića sam igrao, a malog Pavlovića pratio i stalno govorio kako je, uz Nikolu Milenkovića, jedan od najvećih Partizanovih talenata poslednjih godina. Želim mu da nastavi ovim putem, vredan je momak, a što se Blekija tiče, na dobroj je stazi da postane jedan od najboljih defanzivaca Evrope, to mu prirodno sleduje.

Oduševljen je saradnjom sa Savom Miloševićem, ali i saradnicima Đuričićem, Cvetkovićem, Duljajem…

– Nekoliko njih poznajem iz mlađih selekcija Partizan i FSS. Filozofija Partizanove igre se nazire, Milošević hoće brz i moderan fudbal, koji zahteva fizičke predispozicije na maksimali. Brzo ću se uklopiti u taj sistem, jer sam na njemu odrastao. Osim toga, trenirao me je u Radu Marko Nikolić, imao je sličan, da ne kažem isti, stil igre. Uz njega sam stasao kao fudbaler, takav stil mi odgovara i neće biti problema.

Partizan je proleće otvorio sa 3:0 protiv Radnika, a dva gola postignuta su iz slobodnih udaraca. Strelci su bili Zoran Tošić i Bibras Natho, a u Vitasu je ‘parni valjak’ dobio još jednog dobrog izvođača prekida.

– Poslednje sezone u Mehelnu sam osam puta tresao mrežu. Čak pet puta iz slobodih udaraca. Ovde će biti drugačije, konkurencija je žestoka, uverili smo se u nedelju, Tošić i Natho su briljirali protiv Radnika. Sačekaću, možda se oslonim na kornere. Neka bude „nula“ pozadi, lako ćemo za napred.

Nosiće broj 15 i on za njega ima posebno značenje.

– Nisam opterećen, niti sujeveran, ali za taj broj me vezuju lepe uspomene sa Prvenstva Evrope do 19 godina u Rumuniji. Osvojili smo treće mesto, bili blizu finala, ali je te godine „generacija 1992“ nekako bila po strani. Svi su više obraćali pažnju na „klasu 94“, kasnije šampione Evrope u Litvaniji. Mi smo se držali zajedno, otuda me 15 podseće na period u omladinskoj selekciji Srbije – istakao je Vitas uz konstataciju da se ponosi što u mlađim kategorijama nikada nije izgubio ‘večiti’ derbi:

– Bitan podatak, moja generacija nikad nije izgubla večiti derbi. Nadam se da će tako ostati i u prvom timu. Uz dužno poštovanje svima, kod nas, dece ovog kluba, pripadnost je izraženija. Znaju to Jojić, Brašanac i ostali. Ako kod drugih izlazak na teren u dresu Partizana proizviodi leptiriće u stomaku, onda su kod nas leptiri.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter