0
Domaći fudbal

PETAR ĐURIČKOVIĆ ZA HS: Čeka se novi ugovor, štoper Arisa Rouz je moćan igrač! 

Objavljeno: 01.05.20 u 18:53

Videćemo rasplet, ugovor mi ističe. Dobra vest je da od utorka krećemo sa treninzima i nadamo se nastavku šampionata – kaže srpski vezista.

U Grčkoj su stroge mere donele željeni rezultat, a realne su šanse da se fudbalska sezona završi na terenu bez publike. Utiske je u razgovoru za HotSport preneo je Petar Đuričković, prvotimac Ksantija.

Bivši fudbaler Partizana, Radničkog iz Niša i Kragujevca, Crvene zvezde i Partizana već dve godine nastupa u Grčkoj, i sa njim je Aleksandar Kovačević.

ZVEZDA PRONAŠLA POJAČANJE U ITALIJI: Bivši fudbaler Intera na meti Dejana Stankovića!? (VIDEO)

– Situacija je bolja, mogli smo da izlazimo na trčanje uz vežbanje kod kuće, a sinoć nas je obradovao ministar Sporta koji je doneo odluku da možemo da treniramo u kampu u manjim grupama. Naravno, biće preduzete sve potrebne mere i ovoe je dobro, vraćamo se obavezama – rekao je Đuričković.

Za sada nije preciziran konkretan datum povratka na teren.

– Iskreno se nadam da krajem maja ili početkom juna nastavljamo sezonu. Nama u plej-autu predstoji sedam mečeva, dok će u plej-ofu ekipe imati dve utakmice više. Sledi slaganjeg kalendara, realno je da će se igrati na tri dana.

Lakše je kada ima igrača iz Srbije (Aleksandar Kovačević prim. aut.)

VEZISTA PARTIZANA ISKREN: Od koje legende Crvene zvezde je Đuričković dosta naučio?

– Tu je Aca, a nekako smo izdržali. Ksanti nije veliki grad, oko 70.000 stanovnika, samo dvadesetak minuta od mora. Ipak, ljudi su vodili računa da budu izolovani.

Pred samu pauzu vezista je pokazao uspon forme.

– Menjali su se treneri, došao je i treći, videćemo. Bilo je golova, asistencija, sve u svemu, dobar učinak. Imaćemo još zajedničkih ispita.

Ostanak u Ksantiju je pod upitnikom.

– Počeli smo priču oko produžetka ugovora, pošto aktuelni ističe na kraju sezone. Sve je stalo, čekam pregovore i oni su planirani u bliskoj budućnosti. Dosta zavisi od drugih ponuda.

Imao si priliku da se na terenu susretneš sa Lindzijem Rouzom, koji nastupa u Arisu, a na meti je Crvene zvezde.

– Dobar je igrač, fizički deluje moćno. Ima ulogu štopera, ali je protiv nas igrao veoma uspešno na poziciji desnog beka.

Kriza je pogodila brojne klubove. Kakva je situacija u Grčkoj otkriva Petar…

– Kod nas nije bilo priča oko smanjenja plata, ove sezone liga je dosta jača, iznenađenja su češća, a to se najbolje vidi na tabeli. Odlučivao je bod ili dva, a ima dosta Srba u klubovima, pošto ovde nismo stranci – poručio je na kraju razgovora za HotSport Petar Đuričković.

FOTO: Ksanti 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter