0
Domaći fudbal

FOTO: FK ČUKARIČKI

HS PITA SUPERLIGAŠE-MIROSAVLJEVIĆ (Čukarički): Najpravednije je da se prvenstvo završi na terenu, a ne za zelenim stolom!

Objavljeno: 11.04.20 u 11:00

„Mi smo za to da se nastavi prvenstvo i da se sve završi na terenu“, smatra sportski direktor Brđana.

Pandemija korona virusa stopirala je skoro sva planetarna sportska takmičenja, a kada, i da li će se lopta ponovo zakotrljati na superligaškim terenima u ovom momentu je nepoznanica.

Dok jedni predlažu da se prvenstvo poništi ili proglasi završenim, drugi su da se isto nastavi kada prilike dozvole i okonča na terenu, a među njima je sportski direktor Fudbalskog kluba Čukarički, Nenad Mirosavljević.

– Mi smo za to da se nastavi prvenstvo i da se sve završi na terenu, naravno ukoliko budu postojale mogućnosti za tako nešto. Zdravlje svih koji rade u, i oko fudbala je na prvom mestu – rekao je za HotSport Mirosavljević, pa nastavio:

– Uvek je najpravednije da se sezona završi na terenu, a ne za zelenim stolom, ali je ovo ipak viša sila.

HS PITA SUPERLIGAŠE-MIRKOVIĆ (Voždovac): Ako se vanredno stanje uskoro ne završi, priznati aktuelnu tabelu! 

FOTO: Čukarički

Pojedini klubovi predložili su promenu formata i smanjenje broja utakmica, a funkcioner Brđana ističe da bi trebalo sačekati na takvu odluku.

– Nezahvalno je govoriti u ovom trenutku o tome, jer ne znamo kada će prilike biti takve, da fudbal može ponovo da se igra. Ukoliko bude prostora za nastavak u sadašnjem formatu, tako bi trebalo da ostane, jer je to najpravednije. Ako to ipak ne bude moguće, onda treba razmatrati neko novo rešenje. Svakako će biti neophodne bar tri nedelje, da se klubovi pripreme i igrači vrate u ritam.

HS PITA SUPERLIGAŠE – VOJVODINA: Najprikladnije bi bilo skratiti sezonu – drago mi je zbog Kokeze…

Nekadašnji napadač, a sada funkcioner kluba s Banovog brda ističe da će belo-crni pre povlačenja narednih poteza čekati instrukcije nadležnih organizacija.

– Najbitnije je da prvo pobedimo bitku protiv nevidljivog protivnika. Kada budemo na vidiku kraja čitave krize, tek onda možemo da razgovaramo o modelu za nastavak sezone. Mi svakako pratimo isntrukcije, i čekamo uputstva od strane FSS i UEFA, po kojima ćemo postupati – zaključio je za HotSport Mirosavljević.

HS PITA SUPERLIGAŠE-MIJAILOVIĆ (Zvezda): Stav našeg kluba je da se prvenstvo odigra u formatu koji je predviđen, prilagodićemo se kalendaru UEFA!

Superliga Srbije prekinuta je posle 26. odigranih kola, a Čukarički se 47 bodova nalazi na 5. poziciji. Upravo Brđanima u nastavku prvenstva sledi borba za četvrto mesto, koje vodi u Evropu, a na kom se trenutno nalazi TSC, s tri boda prednosti. Pred ekipom Aleksandra Veselinovića je i nastavak takmičenja u Kupu Srbije, gde je stigla do četvrtine finala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Za Matića sezona može da se nastavi već sad! 💪 #BeastMode #NemanjaMatic #ManUtd #Corona

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

FOTO: FK Čukarički

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter