0
Domaći fudbal

HS PITA SUPERLIGAŠE-MIRKOVIĆ (Voždovac): Ako se vanredno stanje uskoro ne završi, priznati aktuelnu tabelu!

Objavljeno: 09.04.20 u 12:33

Još uvek se ne zna kakav nas epilog očekuje u Superligi Srbije. Navijači i klubovi žele da se sezona završi, a upravo zbog toga HotSport je pokrenuo temu o završetku Superlige Srbije.

Srbija polako ulazi u drugu trećinu aprila, Vanredno stanje i dalje je na snazi, a usled velikog broja obolelih razni scenariji kruže u javnosti. Od toga da će Superliga biti nastavljena po utvrđenom formatu, ili možda skraćenom. Prvi sagovornik HotSporta  je Miloš Mirković, generalni direktor FK Voždovac.

– Vrlo je nezahvalno govoriti hipotetički o toj temi, nemamo informacije ni o tome kada bi vanredno stanje moglo biti završeno, niti u kom terminu možemo nastaviti takmičarske mečeve – počeo je Mirković.

Jedna od opcija jeste završetak prvenstva trenutnim stanjem na tabeli.

Ukoliko ne bude uslova da se Superliga Srbije nastavi, mišljenje uprave kluba je da bi se prvenstvo moglo završiti sa aktuelnim stanjem na tabeli, te da bi svi timovi svojim trenutnim pozicijama ostvarili plasmane shodno propoziciji takmičenja. Od prvaka, plasmana u Evropu, sve do ispadanja. Odigrano je 70 posto mečeva, pa smatram da bi ova odluka bila legitimna. Ostaje odluka da se odluči šta je najbolje za timove koji bi trebali da igraju baraž – ističe Mirković.

Postavlja se i pitanje u kakvoj formi će biti fudbaleri nakon višenedeljne pauze.

Igrači nisu u punom trenažnom procesu već skoro dve nedelje, a postoje najave da se vanredno stanje neće završiti do kraja aprila, te ostaje otvoreno pitanje njihovog povratka u formu i brojnih povreda ukoliko budemo brzali sa nastavkom takmičenja. Svakako da bi ekipe trebale da dobiju neki vremenski period da odrade pripreme, ali sve to zavisi od kraja opasnosti od koronavirusa, a pošto ne raspolažemo sa više informacija, jako je nezahvalno komentarisati dalje. – poručio je generalni direktor Voždovca.

Zdravlje je na prvom mestu.

Šta ako preuranjeno započnemo sa pripremama, i razboli se neko od fudbalera ili zaposlenih u klubu? Onda ćemo opet biti na početku. Nama kao klubu na prvom mestu jeste zdravlje svih građana i zdravlje naših fudbalera i zaposlenih u klubu, prema tome kada se stvore svi preduslovi za gore navedeno, možemo da razmišljamo o povratku fudbalu koji svi željno iščekujemo – zaključio je Mirković. 

FOTO: FK Voždovac

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter