Čeka se zvanična odluka o završetku fudbalskog prvenstva u Srbiji, a kada i u kom formatu će se zakotrljati lopta u srpskom fudbalu pitali smo klubove.

Za HotSport je ovim povodom stav izneo potpredsednik Partizana prof. dr. Vladimir Vuletić.


Moj stav je sledstven onom koji zauzima UEFA– Kako bismo imali, koliko-toliko regularno prvenstvo (premda virus SARS KOV 2 nije ono što najviše pogađa regularnost Superlige) ono mora biti okončano na terenu – istakao je Vuletić.

HS PITA SUPERLIGAŠE-VOŽDOVAC: Ako se vanredno stanje uskoro ne završi, priznati aktuelnu tabelu!

Mišljenje potpredsednika crno-belih je da sezonu treba završiti po postojećem formatu.

Držim da je to jedino moguće ukoliko se zadrži postojeći format takmičenja, koji je (ovakav bez podele bodova u plej-of fazi) podsećam, bez glasanja i konsultacije sa klubovima proklamovan nekakvom uredbom IO FSS-a 15 dana pred početak šampionata. Otuda, ne bih isključio neku novu uredbu koja bi imala za cilj da nategnutim i brzopoteznim okončanjem takmičenja odredi šampiona, klubove koji imaju plasman u Evropu, ispadaju iz lige ili idu u baraž– rekao je Vuletić.

Postavlja se pitanje mehanizma završetka Kupa Srbije.

– S tim u vezi, ne manje značajno pitanje je i kako će, ukoliko bude nekog inženjeringa, izgledati i nastavak takmičenja u Kupu Srbije. Dakle, ponovnim uspostavljanjem redovnog stanja valja primeniti redovne mehanizme i tokove – zaključak je potpredsednika FK Partizan Vladimira Vuletića.

FOTO: Privatna arhiva