3
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

VAPAJ ARGENTINSKOG KLUBA – ZVEZDO, TI SI NAM SPAS: ‘Pet meseci čekamo uplatu iz Beograda’

Objavljeno: 29.03.20 u 17:20

Mnogi klubovi su u finansijskim problemima širom sveta, koronavirus je posebno napravio pritisak ‘malim’ klubovima.

Dok Bajern Minhen, Borusija, Lajpcig i Bajer Leverkuzen spašavaju ‘male’ klubove egzistencijalnih problema donacijom od po 20 miliona evra, to nije slučaj u ostatku sveta.

Klubovi iz Argentine kubure sa novcem, njima je svaki dinar bitan za spas i nesmetano funkcionisanje. Mnogi smanjuju plate, a ima i onih koji zavise od drugih. Loša situacija je u malom argentinskom klubu Institutu. Klub sa veoma kvalitetnom Omladinskom školom iznedrio je Paula Dibalu, Ozija Ardiljesa, Marija Kempesa i mnoge druge asove.

MATEO GARSIJA: Zvezda je kao Boka i River u Argentini! Igrao sam protiv igrača koje sam video samo na Plejstejšnu, današnjeg trenera sam birao!

– Naša situacija je postala veoma teška. Analiziramo šta da uradimo da nas sponzori ne bi napustili, a imamo velike troškove za omladinsku školu koja je naše srce. Oko 2.000 navijača je obnovilo godišnje članarine, ali to je samo polovina onoga čemu smo se nadali. Potrebno nam je 150.000 evra mesečno da bismo živeli kao klub. Jedini siguran prihod nam je 25.000 evra od TV prava. Još pre početka krize smo dugovali igračima jednu i po mesečnu platu, a sa zaposlenima smo napravili reprogram o isplati dugovanja – istakao je predsednik Instituta Roberto Kastoldi u izjavi argentinskim medijima.

Posebno se uzdaju u Crvenu zvezdu koja je od Las Palmasa kupila Matea Garsiju za 2.200.000 evra. Argentinski klub ima procenat od dalje prodaje. Ističu da bi ih teške situacije spasla Crvena zvezda, ali srpski šampion kasni sa isplatom Las Palmasu.

Već pet meseci čekamo uplatu od Crvene zvezde iz Beograda za transfer Matea Garsije jer nam prema ranijem ugovoru pripada 20 odsto od njegovog transfera iz Las Palmasa. Očekujemo i preostalih 30 odsto koje nam Štutgart duguje za letošnji transfer Matea Klimovica koji je iznosio 1.500.000 evra. To je dakle još skoro 500.000 evra. Kada naplatimo ta dva dugovanja, potpuno ćemo srediti budžeti i isplatiti sva dugovanja

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

3 Komentara

  1. A to sto je Zvezda igraca kupila od Las Palmasa i nema dodirnih tacaka sa dogovorom njih i Instituta, vas zabole uvo? Ajde bre ne pisite gluposti

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter