0
Domaći fudbal

MATEO GARSIJA: Zvezda je kao Boka i River u Argentini! Igrao sam protiv igrača koje sam video samo na Plejstejšnu, današnjeg trenera sam birao!

Objavljeno: 22.03.20 u 18:34

Kako u celom svetu, tako i u Srbiji fudbal je stao, a krilni napadač Crvene zvezde Mateo Garsija dane provodi u Beogradu i čeka rasplet.

Stigao je u Crvenu zvezdu kao najveće pojačanje letošnjeg prelaznog roka, počeo je golom u Bernu protiv Jang Bojsa, potom je usledio evrogol protiv Vojvodine i onda zatišje i selidba na klupu. O dolasku u Crvenu zvezdu, samom klubu i dešavanjima tokom pandemije korona virusa za ‘Mundo D’ govorio je omaleni krilni napadač.

– Imao sam sjajan prijem. Iznenadio sam se kada sam video koliko ovaj klub ima navijača i šta uopšte znači za zemlju Srbiju. Svi su znali ko sam, navijači su me zaustavljali da se slikamo. Pred nama je bio plej-of za Ligu šampiona, stigao sam svega nekoliko dana pre meča sa Jang Bojsom. Samo sam nekoliko sati proveo sa ekipom, nisam ih ni upoznao, a nisam znao ni imena sa dresa da pročitam, ćirilična su (nasmejao se Garsija). Morali smo da prođemo, igrali smo u Švajcarskoj 2:2, a ja sam dao drugi gol – počeo je priču Garsija.

Argentinac je otkrio da je prošlog leta bila prava pomama za njim, da je na stolu imao četiri ponude.

– Bilo mi je jasno da će me Las Palmas prodati tog leta. Na stolu sam imao četiri ponude. Jedna od njih je bila iz Crvene zvezde, ostale iz Belgije, Engleske i Grčke. Sve sam dogovorio sa Olimpijakosom, ali se tu nešto zakomplikovalo i Las Palamas se nije dogovorio sa Grcima. Zvezda i Grci su mi bili zanimljivi, jer su igrali plej-of za Ligu šampiona. San mi je bio da zaigram u tom takmičenju. Crvena zvezda je bila pravi izbor. Veliki klub, broj jedan u Srbiji i uvek se bori za titulu. Trebalo bi i sada da je osvojimo, imamo 11 bodova više od drugog deset kola pre kraja. To bi mi bila prva titula u karijeri.

Sve to je za sada zaustavila pandemija korona virusa, ali je Argentinac smirio zemljake, poručio je da u Srbiji to nije toliko užanso.

– Fudbal je zaustavljen. Nismo trenirali nekoliko dana, ne možemo van kuće. Ovde nema toliko smrtnih slučajva kao u drugim zemlhama, nije toliko ozbilkja situacija kao u drugim delovima Evrope. Ali, nalazimo se u karantinu, utakmice i treninzi su obuzstavljen. U kući smo, treniramo da ne bismo ostali bez ritma, sačekaćemo da vidimo šta će se dogoditi.

Govoreći o igranju u Ligi šampiona, Mateo Garsija je bio iskren i poručio da je igrao protiv zvezda koje je do tada video samo na Plejstejšnu.

– Igranje u Ligi šampiona je bilo nezaboravno. O tome sanja svaki igrač. Kada sam počeo u Institutu moj najveći san je bio da igram za prvi tim. Sve ove stvari su delovale nemoguće, niste mogli da zamislite da ćete igrati protiv rivala koje ste koristili na Plejstejšnu. Igranje protiv njih bilo je nezaboravno, neverovatno. Bila je prava fešta u gradu kada smo ušli u Ligu šampiona. Plasirao se poslednje dve sezone, a pre toga nije uspevao godinama. Učinili su da se osećamo kao bogovi koji su ušli u Ligu šampiona. Bilo je neveovatno. Igrali smo protiv Totenhema, Bajerna i Olimpijakosa. Nije prošlo baš najbolje, ali smo imali šansu da osvojimo treće mesto i odemo u Ligu Evrope. Delilo nas je samo nekoliko minuta, ali smo izgubili, Bio je to težak udarac. To je fudbal, lepi i ružni trenuci. Igrao sam svih šest utakmica, kao starter. To mi je bilo veoma dragoceno. Osećaš se važnim u timu. To je sigurno jedna od najlepših stvari koja mi se dogodila u fudbalu. Slušajući himnu Lige šampiona, nema reči kojima se može opisati taj osećaj. Sada smo snažni u domaćem šampionatu, cilj je da budemo šampioni. Ovde je kao u Boki ili Riveru u Argentini, imate obavezu da budete šampion. Takođe smo i u polufinalu Kupa Srbije. Namera je da osvojimo duplu krunu – iskren je bio Argentinac.

Sada mu je trener legendarni Dejan Stanković koji je sa njegovim zemljacima Havijerom Zanetijem, Estebanom Kambijasom i Dijegom Militom harao u dresu Intera.

– Sada je tu Stanković kao trener. Bio je sjajan igrač, igrajući u Interu i nacionalni tim. Jedno je od najvećih imena oivde u Srbiji, ovo mu je prvo trenersko iskustvo. Koristio sam ga u Plejstejšnu. Kad to kažem prijateljima, oni se smeju. Trudim se da slušam i nastavim da napredujem, kao i uvek – zaključio je Mateo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter