0
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

STIŽU NOVI DETALJI – OVAKO JE POČELO: Navijači Atalante i Valensije pili pivo iz istih čaša!

Objavljeno: 22.03.20 u 14:34

Novi detalji stižu nam iz Italije, još jedna tvrdnja ide u prilog tome da je fudbal kriv za stanje u Italiji i Španiji.

Italijanski imunolog Frančesko Le Foće danas je izneo tvrdnju da je za pandemiju virusa kriva utakmica Atalante i Valensije. Ubrzo se pojavila još jedna teza koja potvrđuje njegove navode. Kako je naveo ‘Korijere delo Sport’ sve je krenulo od navijača.

– Te februarske večeri, voz sa Atalantinim navijačima je stao i iskrcali su se ljudi. Napravila se gužva slična onoj saobraćajnoj kada ljudi ponedeljkom ujutro krenu na posao. U sledećem vozu je bilo nekoliko stotina Valensijinih navijača. Svi zbijeni jedni uz druge. U jednom, i u drugom vozu – piše ugledni list.

U duhu fer navijanja i kako bi poslali lepu sliku gostima navijači oba tima pili su pivo iz istih čaša, a među navijačima Atalante i Valensije bilo je i onih koji su nešto ranije dobili koronavirus, a da toga nisu bili ni svesni.

Među njima i neki koji tada nisu znali da su zaraženi virusom COVID-19 koji se već nekoliko dana ranije pojavio u regiji Valensije. Istovremeno su se spustili na metro stanicu i počeli da pevaju, grle se i fotografišu jedni sa drugima. I iznad svega, jedan detalj. Da bi pokazali fer-plej, počeli su jedni drugima da nude pivo i piju iz istih čaša. Bila je to istorijska zdravica. Iz koje će se nekoliko nedelja kasnije izroditi noćna mora – piše ‘Korijere’.

Nema sumnje, da su vlasti u Italiji na vreme shvatili ozbiljnost situacije sve ovo moglo je biti izbegnuto.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter