0
Evrokupovi

FOTO: screenshot

OTKRIĆE ITALIJANSKOG IMUNOLOGA: Za stanje u Italiji kriva je Liga šampiona!

Objavljeno: 22.03.20 u 09:22

Italijanski imunolog Frančesko Le Foke izneo je tvrdnju da je za stanje u Italiji ‘krivac’ meč osmine finala Lige šampiona između Atalante i Valensije.

Po njegovim navodima ovaj susret bio je okidač za sve. Atalanta je svoje mečeve igrala u Milanu, ‘Boginja’ je savladala Valensiju na ‘San Siru’ sa 4:1, tom duelu prisustvovalo je preko 40.000 navijača iz Bergama koji je jedno od najvećih žarišta KOVID-19 virusa u Italiji.

ŠPANIJA TUGUJE: Legenda Real Madrida preminula posle borbe sa korona virusom

Postoji nekoliko velikih događaja koji su uzrokovali širenje virusa, a jedan od njih bi mogao biti i meč između Atalante i Valensije. Bio je to vrhunac kolektivne euforije, okupilo se hiljade i hiljade ljudi koji su jedan do drugog bili udaljeni tek nekoliko santimetara. Oni su se grlili, pevali, vikali, a sve to je moglo da doprinese širenju virusa – smatra Le Foke i potom je dodao:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ronaldo i deca u epizodi Dezinfekcija ruku! ❤️ #Cristiano #Ronaldo #Corona #Virus

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Naravno, jasno je da mnogi nisu želeli da propuste utakmicu, kad su već imali karte, pa su čak i sa povišenom temperaturom ili drugim simptomima virusa otišli u Milano – istakao je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter