3
Domaći fudbal

DEJAN STANKOVIĆ: Imao sam samo jednu misiju – Da se vratim kući u Zvezdu! Kada je saznao, Žoze je pao u nesvest (VIDEO)

Objavljeno: 21.12.19 u 13:25

Crvena zvezda je i zvanično predstavila novog trenera, ‘kormilo’ crveno-belog broda povereno je legendarnom fudbaleru Dejanu Stankoviću kome će ovo biti prvi samostalni posao.

Konferenciju za medije je otvorio Zvezdan Terzić

Dame i gospodo, Dejan Stanković je novi trener Crvene zvezde. Veliki igrač, sportista i čovek, a nadam se i veliki trener – rekao je Zvezdan Terzić. 

HOTSPORT OTKRIVA: Kraj jedne ere – Milojević predaje palicu bivšem asu Crvene zvezde!

Potom se na njegove reči nadovezao Mitar Mrkela

– Dejan je Zvezdino dete i pravi vođa. U razgovoru sa njim video sam da poseduje strast i da će je preneti svome klubu, da će naš tim sa njim krenuti u modernu i dobru budućnost – rekao je Mrkela

Počeo je potom Dejan Stanković svoje obraćanje novinarima. Novi trener Crvene zvezde se zahvalio okupljenima. 

Lepo je videti vas u velikom broju, hvala klubu, legendama, navijačima što sam ponovo ovde. Crvena zvezda me je pre 22 godine poslala u jednu misiju – Da se vratim kući. Videli ste sliku mene i Milojevića, nigde nisam video da trener sa osmehom i zagrljajem dočeka trenera koje dolazi. Kažete da nemam iskustva, ali sam ja za dva sata dobio toliko iskustva od Vladana Milojevića da mi je to dosta za ceo život. Hvala ti Miloje kao Zvezdašu, hvala što si mi utabao stazu kojom treba da krenem, mogao si da ostaneš do juna, ali si dao meni šansu, da zajedno sa navijačima napravim tim sa ogromnim duhom i željom. Sto posto sam Srbin koji je bio na misiji 22 godine, a sada sam se vratio u svoj omiljeni klub – počeo je Stanković. 

Potom je zahvalio porodici i prijateljima na podršci. 

Zahvaljujem i mojoj porodici, bez njih ništa ne bih napravio, hvala im na podršci i ljubavi sa kojom su me ispratili u trenersku misiju. Hvala svima koji veruju i koji ne veruju u mene. Ja sam se bavio samo fudbalom igrao sa ogromnim igračima i trenerima od kojih sam učio. Imam svoje mentore koji veruju u mene. Svojim radom ću vam pokazati da sam došao u veliki klub i obećavam da ću se kao lav boriti – rekao je Stanković

Predstavio je i stručni štab sa kojim će raditi Dejan Stanković

– Hteo bih da vam predstavi moj stručni štab. Okupio sam gladne ljude oko sebe, gladne uspeha i dokazivanja, da zajedno Zvezdu vodimo jer je Miloje lestvicu stavio pod Zvezde. Nebojša Milošević, Dušan Gašić, Miloš Milojević i Nenad Milijaš. Pre nove godine ćemo imati ogroman stručni štab. Jedva čekam da vidim igrače i krenem sa radom. Kada sve to bude prošlo onda ću u miru da vodim Crvenu zvezdu – rekao je Stanković

HS SKENER – DEJAN STANKOVIĆ: Neiskustvo i pritisak najveći problem, ali Deki može doneti Zvezdi nešto novo…

Potom je govorio o glasovnim porukama sa Vocap društvene mreže koje su se pojavile u javnost. 

– Imamo grupu triplete iz 2010. Intera tu pričamo o svemu. Pao je u nesvest Žoze i poželeo mi je mnogo sreće. Čuo sam se i sa svojim mentorom i kumom Sinićom Mihajlovićem.  Dosta treba da se nauči, ali uz njihovu pomoć biće to dosta lakše. Mogu da pitam za neki savet, ali ću odluku na kraju doneti ja. Svaki savet je dobrodošao. 

Stanković je govorio kakav stil igre očekuje zvezdače pod njegovim vođstvom. 

Od Eriksena ću pozajmiti strpljenje, od Žozea karakter, a od Mihe istrajnost – rekao je Stanković

Istakao je da će se klub osloniti na omladinski pogon. 

– Znam kako sam se osećao kada sam sa 16 godina debitovao protiv zvezdana Terzića na Karaburmi. Želim da se oslonim na omladinski pogon Crvene zvezde i biće tu mesta za naše mlade fudbalere. Imamo kvalitetan sastav mladih igrača – rekao je Stanković. 

Upitan je i hoće li njegovi sinovi u budućnosti nastupati za Crvenu zvezdu. 

– Rođen sam u Beogradu, bilo je normalno da igram u Zvezdi, moja deca su rođena u Italiji i igraju u Interu. Ostaćemo svi u sportu jednog dana, a ko zna, ukoliko budu iskazali želju da dođu u Zvezdu, zašto da ne – otkrio je Stanković

Pratite najbolju sportsku stranicu na Instagramu – HotSport 

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’ – Darko Noveski i Mirko Marković 

FOTO: mrredstarbelgrade

0
0

3 Komentara

  1. Pompezna retorika i zaklinjanje u Zvezdu, od strane rukovodstva Zvezde! Dali su punu podršku Stankoviću koji je dao reč da će pružiti šansu Zveuzdinoj deci! A, onda se iznenada pa u rebra pojavila vest da je Zvezda, onako ispod žita, prodala Pantovića, jednog od najtalentovanijih omladinaca, kao podršku treneru Stankoviću, koji ga nije ni video! Čestitam na podršci Stankoviću, od strane ovih tragičnih veleumova koji vode Zvezdu u propast!

    0
    0
    Odgovori
  2. Bezrezervna podrška za Dejana Stankovića! Nadam se da će naši mladi igrači biti vraćeni iz ilegale, ali i da će u istoriju poslati drugorazredne afričke “kapitalce”, limitirane prevare Bena i Boaćija, lične ljubimce onog nepomena! Ali, nadam se da će i svi oni igrači koji su tako neselektivno i protivno zdravom razumu gurnuti u drugi plan, kao Hajdin, Babić, Pankov, Pavkov, Veljko Nikolić, Meleg, Ivanić, Jirka, Vukanović, Simić, Jevtović, dobiti pravu šansu kod Dejana! Nadam se da će Dejanu prevashodno u prvom planu biti igrači sa izrazitim motoričkim sposobnostima!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter