3
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

HOTSPORT ‘BROJKE’: Zvezda četiri godine ne zna za poraz protiv Partizana, hoće li slaviti titulu u subotu?

Objavljeno: 31.05.18 u 20:10

Da je fudbal sport broj ‘jedan’ u Srbiji govori to da se po završetku seniorske sezone, sportska javnost okrenula omladincima, tribine pune, nema gde igla da padne.

Sudbina je tako htela, 2. juna od 11 časova Partizan i Crvena zvezda će direktno odlučivati o novom šampionu Srbije za omladince. Ruku na srce, crno-beli nemaju mogućnost da se domognu pehara, ali mogu do njega da poguraju Brodarac, ako bi savladali Crvenu zvezdu na svom terenu, a tim sa leve obale Save savlada Čukarički. Zbog veoma uzbudljivih 90 minuta koji su za vikend pred nama, sportska javnost u Srbiji je na nogama.

Dovoljno je reći da se temperatura pred omladinski ‘večiti derbi’ podigla na maksimum, Zvezda traži da se igra u Humskoj, a ne na Teleoptiku, a Partizan večitom rivalu pokazuje zube time što poziva prvotimce u svoje redove Đoleta Jovanovića (postoji problem), Svetozara Markovića i Armina Đerleka. Sa druge strane, najverovatnije, u timu neće biti strelca 40 goloiva u sezoni povređenog Dejana Joveljića, ali i sjajnog Luke Ilića koji se seli u Holandiju. Na prvi pogled Partizan je favorit, ali ‘brojke’ to ne kazuju…

Crvena zvezda skoro četiri godine ne zna za poraz protiv Partizana u konkurenciji omladinaca i ne samo to, crno-beli nisu mogli ni do remija protiv ‘ljutog’ rivala. Poslednji put je tim iz Humske slavio 24. avgusta 2014. godine na svom terenu sa 3:1. Posle toga usledila je ubedljiva serija Crvene zvezde pet pobeda rezultatima 3:1, 5:2, 3:0, 3:0 i u poslednjem derbiju 4:1. To govori da je tradicija na strani čete Milana Lešnjaka.

Možda i ne bi trebalo ići toliko daleko, dovoljno je pogledati sada tabelu i videti da je Zvezda u mnogo boljoj formi. Crveno-beli imaju 23 pobede, četiri više od Partizana, ali i neverovatnu gol razliku 102:35, naspram crno-belih 78:37. ‘Brojke’ su na strani Crvene zvezde, ali Partizan sigurno neće na teren sa cvećem i čestitkom za novog šampiona.

Jedina žal ostaje što bi publika mogla da ostane uskraćena za spektakl. Iz Partizana je najavljeno da će karte u malom broju biti podeljene, a mi se nadamo da će domaćin pristati na molbu Zvezde i da će se igrati u Humskoj. Ako još tribine budu otvorene, verujemo da će poseta biti veća nego na većini superligaških stadiona. Pre sedam dana tribine terena iza južnog dela stadiona ‘Rajko Mitić’ bile su male da prime sve zainteresovane. Bio je to svojevrstan spektakl, neka tako bude i u subotu – jer Srbija voli fudbal!

0
0

3 Komentara

  1. Cuj novinar bi zeleo?! Da li se fudbal igra za publiku ili iskljucivo iz privatnih interesa? Da ne vlada ovakvo interesovanje i da nije toliko bitan ulog,pa i da razumem komentare,ali tribine bi bile popunjenije nego na vecini prvoligaskih utakmica, pri tom deca trebaju da osete u svakom smislu znacenje derbija, jer je to praznik fudbala u Srbiji. Bar bi to trebalo da bude… Ne zelim da zalazim u to sto se vracaju igraci sa odmora za ovakvu utakmicu, koji je povod, ali kad se vec cine takve stvari, takvu utakmicu treba i omoguciti svima koji zele da gledaju. Zar ne bi bilo lepse da se igra na glavnom terenu,kad vec toliko ljudi zeli da gleda? Danima se pise o ovome, najavljuje se, dize se tenzija… Zasto ne bi stavili i ulaznice da se placaju,ako je to u interesu Partizana? Jednostavno, fudbal je tu zbog gledalaca, a ne da se igra za uprave i vise interese… Jedina steta je sto nece igrati oba tima u kompletnom sastavu, da Djole Jovanovic pristane da igra, i da su tu Joveljic i Ilic, jer onda se ne bi ni potencirala ova situacija oko vracanja sa odmora igraca, jer Partizan ima legitimno pravo da to uradi,ali su trebali te momke zadrzati u trenaznom procesu,a ne pustiti ih na odmor,pa onda zvati nazad,tako da i Jovanovica razumem u potpunosti… Neka to bude u svakom slucaju praznik fudbala za publiku (ne samo uprave) i neka bolji pobedi…

    0
    0
    Odgovori
  2. Ha ha novinar bi zeleo!!! Pa Partizan cele sezone igra na Teleoptiku i sad da menja zbog zvezde. Samo Teleoptik i obezbediti direktan prenos!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter