8
Fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT UGAO: Mladene, ‘Vidić’ nije tu, ali ga u Rusiji moramo imati (VIDEO) (ANKETA)

Objavljeno: 24.03.18 u 20:05

Prijateljska utakmica protiv Maroka pokazala je gde u srpskom timu najviše škripi, ipak sada se postavlja pitanje ima li vremena za ‘servis’.

Poraz od Maroka opomena je na vreme, ipak pitanje je da li ima dovoljno vremena za ‘servis’, jer je do početka Mondijala ostalo još tri meseca. Ljubitelji fudbala u Srbiji juče su mogli da vide gde najviše ‘škripi’ u igri ‘orlova’, a po izjavi selektora Mladena Krstajića koju je dao pre tačno 23 dana može se zaključiti da je toga svestan i on.

– Koga bih voleo da mogu da povedem na Svetsko prvenstvo? Nemanju Vidića. On je nesporno kvalitetan igrač, borac i lider – rekao je tada selektor Srbije.

Nemanje Vidića u timu Srbije nema više, tu je sada Nikola Maksimović, najviše plaćeni štoper u istoriji našeg fudbala. Ipak, po onom juče viđenom, daleko od ‘epiteta’ koji nosi. Oba gola sinoć su pala posle njegovog pada kocentracije.

Krenimo od penala, koji to nije trebalo da bude. Posle sjajnog pasa u prazan prostor do lopte je stigao Amrbat, ali se čini da je krilni napadač Maroka bio u bezizlaznoj situaciji. Naime, lopta mu je bežala i jedino što je mogao da učini je da pokuša da je vrati u peterac gde smo bili brojniji. Maksimović je zakasnio i bez preke potrebe neopreznim startom oborio Amrbata. Čini se mnogo neiskusno za igrača koji godinama igra u jednoj od najdefanzivnijih liga sveta.

Isti igrač bio je i najslabija karika kod drugog gola protivnika. To jest tada je podbacila čitava poslednja linija, ali se Nikola Maksimović našao kao poslednja karika u lancu. Naime, Afrikanci su drugi gol postigli u situaciji tri njihova protiv sedam naših. Jeste reč bila o kontranapadu, ali je nedopustivo da trojica naših igrača Kolarov, Tošić i Ljajić jure Zijeha, dozvole mu da uputi centaršut, a Maksimović, koji je pratio putanju Butaiba, dozvoli da ga lopta preskoči i Marokanac se u pet metara samo pokloni.

Daleko od toga da je krivica isključivo na nekadašnjem fudbaleru Crvene zvezde. Kao što rekosmo, on je bio samo kolateralna šteta loše igre poslednje petorke, od zaštitnika poslednje linije Nemanje Matića pa do Dušana Baste, Duška Tošića i Aleksandra Kolarova koji su sinoć bili daleko ipsod svog renomea.

Ipak, najveća odgovornost je na novom selektoru Mladenu Krstajiću, koji je po svemu sudeći u želji da Srbiji prikaže neku novu, atraktivniju reprezentaciju više pažnje poklonio napadu nego odbrani. I ruku na srce, to u ofanzivi nije toliko loše izgledalo, mada ni dobro, ali je pozadi bilo katastrofalno. Jer nisu tu samo dva gola Maroka, nego mnogo grešaka, od ispadanja do loših i ne promišljenih dodavanja i poteza.

To je Mladen Krstajić kao nekada sjajni štoper i levi bek morao da vidi, da li jeste, videćemo u periodu do Svetskog prvenstva. Ovako u Rusiju ne smemo, jer Brazil, Kostarika i Švajcarska ovakve poklone jedva čekaju. Vidića nemamo, ali na Mladenu je da ga pronađe, ako treba i napravi, jer Srbija ne sme da bude tu samo da se slika za ‘Paninijev’ album, već da obraduje naciju, veliko takmičenje se osam godina čeka…

Ocenite igru poslednje linije srpskog tima protiv Maroka?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

8 Komentara

  1. Ja bih njima savjetovao da uzmu stapove i pravac pecanje kakva Rusija oni nisu ni za jelen lige a da nepricamo o svetskoj sceni

    0
    0
    Odgovori
  2. Trazimo igrace po belom svetu, a ispred nosa nam stoje talenti, mali Ivanovic iz Surdulice je pravi Vidicev naslednik, borac bez straha i mane.

    0
    0
    Odgovori
  3. Tek će biti šok, kod onih koji ne znaju, kada budemo izgubili i od Nigerije. Berači banana iz Nigerije su visoki i snažni i nadtrčaće nas! Ali, i nije teško nas nadtrčati kada mi uopšte i ne trčimo! Ko će naterati Kolarova, Ljajića ili Mitrovića da potrče?! Taj se nije rodio! Ako se Krstajić ne bude više oslanjao na igrače iz Super lige, crno nam se piše! U super ligi i našoj mladoj reprezentaciji, ima za klasu boljih fudbalera od ovih bezveznjaka! Treba povesti u Rusiju mlade reprezentativce + nekoliko igrača iz Super lige i potpuno podmladiti reprezentaciju. Neće ništa gore proći od ovih bezveznjaka!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter