9
Domaći fudbal

(NE)USPELA PROVERA: Srbija očajna, Maroku pobeda, igra više nego brine

Objavljeno: 23.03.18 u 22:45

Loše izdanje reprezentacije Srbije okončano je porazom od Maroka u Torinu – 2:1 (2:1).

Nametnula je selekcija Srbije od samog početka meča jak ritam, a prvu ozbiljniju šansu naš nacionalni tim imao je već u trećem minutu, kada je nakon Ljajićevog centaršuta Tošić zakasnio da iskoristi promašaj Munira i dovede našu selekciju do prednosti.

Tri minuta kasnije, ponovo je naša selekcija imala dobru akciju, ali je Ljajićev potez više koštao naš tim ozbiljnije pretnje.

U osmom minutu poigravanje Nikole Maksimovića, koji je pokušao da loptu nabaci sebi na glavu kako bi je vratio golmanu Dmitroviću, moglo je skupo da košta našu selekciju. Ipak, iako je došao na trenutak do lopte, Belanda nije uspeo da je iskontroliše, pa je Tošić poslao daleko na tribine.

Preuzeo je Maroko inicijativu u narednim minutima,  ali bez ozbiljnijih šansi, dok su izabranici Mladena Krstajića u nekoliko navrata 

U 27. minutu utakmice Maksimović je srušio Amrabata u kaznenom prostoru, sudija Marko Gvida pokazao je na penal, a Zijeh je sa bele tačke doveo svoju selekciju do vođstva minut kasnije.

Deset minuta kasnije, jedini zaista blistav momenat reprezentacije Srbije doveo je do poravnanja, kada je Ljajić sjajno uposlio Tadića, a on pogodio za 1:1.

Ipak, samo tri minuta bila su dovoljna Maroku da povede sa 2:1 preko Butaiba, koji je loše postavljanje Maksimovića iskoristio za drugi gol svoje reprezentacije.

Imao je naš nacionalni tim nekoliko poluprilika u drugom delu, ali do kraja meča ni Grujić ni Mitrović nisu uspeli da pogode mrežu Maroka, pa je ostalo 2:1.

Iako je tek početak priprema, i pred našom selekcijom je još dosta vremena, utisak je da, ukoliko se nešto ozbiljno ne popravi, Srbija nema šta da traži na Mundijalu.

No, šansa za popravni je za četiri dana protiv Nigerije.

Srbija – Maroko 1:2 (1:2)

Stadion: Olimpijski – Torino

Gledalaca: oko 15.000

Sudija: Marko Gvida (Italija)

Strelci: Tadić u 37. minutu za Srbiju, a Zijeh u 29. (pen) i Butaib u 40. za Maroko

Srbija: Dmitrović – Basta, Maksimović (od 73. Ivanović), Tošić, Kolarov (od 78. Obradović) – Živković (od 46. Milivojević), Matić (od 67. Grujić), Ljajić (od 83. Prijović) – Tadić (od 70. Gaćinović), Kostić, Mitrović

Maroko: Munir – Dirar, Benatija, Sais, Mendil – El Ahmadi, Busufa – Amrabat, Zijeh, Belanda – Butaib

0
0

9 Komentara

  1. Kakva reprezentacija takav i kapiten!!!
    Kolarova je trebalo proterati odavno a ne davati mu kapitensku traku, samo kvari atmosferu.
    Nastasić sedi na klupi a Tošić igra centralnog beka…majko mila!
    Basta i Živković se izgubili. Matić i Kostić nezainteresovani. Tadić umoran. Mitrović bez snage. Ljajić malo bljesne pa nestane, ali se jedini i trudio. Maksimović izigrava mangupa….
    Nema u njima ni malo osećaja za vrednost nacionalnog dresa. Sam treba videti kako drugi igraju za svoje zemlje. Mesi i Neimar ginu za svoju zemlju, a ovi naši manekeni samo gledaju da im se nije frizura uzjebala, da li im se vidi nova tetovaža, da li su dovoljno jako pljunuli i opsovali sudiji mamu!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. BRUKA BRUKA.NEZNAJU PESKE DA HODAJU ..BRATE BRUKA NEMA TU VISE FUDBALA ONLY NEZNAJU STA .CA S.A. LOPROM..PASOVI U PRAZNO NULA BRATE BRATE DUPLA NULA..

    0
    0
    Odgovori
  3. SRAMOTA OVO JE FUDBAL..AU BRATE ON I NEZNAJU STA CE S.A. LOPTOM BRATE ..COO JE FUDBAL BRUKA BRUKA BRUKA…USRALI SMO SE OD MAROKA..SVAJCARSKA SRBIJA 3…O ONE???

    0
    0
    Odgovori
  4. Очајно издање!!!

    Макса очајан, а у стопу га прате и остали из одбране. Зашто не Бане и Матија позади??? Даље: зашто, али зашто Љајић??? Живковић тотално погубљен. Митар одсјечен, Тадић блијед. И то је то. Ако ћемо овако у РусИји боље је и да не идемо.

    0
    0
    Odgovori
    • Zasto Ljajic,zato strucnjace sto je sinoc decko bio najbolji na terenu za razliku od manekena …ako ti je zasmetao sto je druge veroispovesti,nemam komentar

      0
      0
      Odgovori
  5. Kaze da je promenio kapitena da razmrda ekipu,pa bas je razmrdao svaka mu cast,izgleda da nije dovoljno staviti kravatu da bi bio selektor

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter