0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

NAPRAVIO PROMENE I U STRUČNOM ŠTABU: Krstajić govorio o Saviću, Basti, Živkoviću, ali i Nejmaru

Objavljeno: 10.03.18 u 13:35

Selektor Mladen Krstajić objavio je danas spisak fudbalera Srbije za utakmice protiv Maroka u Torinu i Nigerije u Londonu.

Ovo je bila njegova prva konferencija i promocija kao zvaničnog selektora fudbalske reprezentacije Srbije nakon azijske turneje kada je samo vršio dužnost selektora.

– Hteo bih da zahvalim FSS na ukazanom poverenju, čast i zadovoljstvo je što ću predvoditi najbolje što Srbija ima. Ovaj spisak za dva meča ne znači da oni koji nisu tu sad neće biti pozvani u maju, niti da ovi koji su tu sada imaju sigurno mesto – poručio je Krstajić.

Zatim je govorio o nekoliko igrača koji su novi na spisku. Najpre o Dušanu Basti, povratniku nakon tri godine.

Cenim ga kao čoveka i igrača. Imamo samo Rukavinu, želimo da vidimo kako će se snaći.

Debitant je Vujadin Savić iz Crvene zvezde.

– Zaslužio je kao jedan od lidera Zvezde, koja igra sjajno, i želim da oseti atmosferu u reprezentaciji. Svim igračima koji su igrali kvalifikacije su vrata otvorena. Cilj je da isprobamo igrače i sistem i da probamo razne opcije.

– Najbitnije je da su igrači koji nisu igrali pronašli klubove. Dolazi do padova i uspona u formi, sigurno je da nam neće pobeći.

FOTO: STARSPORT

O Andriji Živkoviću:

– Vidim ga i kao plejmejkera i kao krilnog i u napadu. Najvažnija će biti forma, ali je važno i kako fudbaler utiče na atmosferu – rekao je i dodao da bi bila prava šteta da Nejmar ne igra na Mondijalu, bez obzira što će biti najveća pretnja ‘orlovima’.

– Srbija se dugo nije takmičila na velikim takmičenjima, a sad smo odjednom došli do toga da je sve sem finala neuspeh. Moramo da budemo realni, grupa je teška, sve ekipe su iznad nas na rang listi. Ne tražimo alibi, daleko od toga, ali trebalo bi da budemo realni, smireni i da verujemo u sebe.

– Pokušaćemo da budemo agresivni, ofanzivni, da rizikujemo koliko možemo jer je neophodno da rizikujemo da bismo uspeli. Ali uz disciplinu i dobru atmosferu. Želimo da igramo dobar fudbal – istakao je Krstajić.

Milan Rastavac je novo ime u stručnom štabu i Slobodan Pavković, koji će biti zadužen i za analitiku.

Iz medija centra FSS – Strahinja Nikolić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter