0
Domaći fudbal

FOTO: Partizan.rs

„GROBARI“ ĆE GA VOLETI JOŠ VIŠE: Volim Partizan i želim da ostavim dubok trag

Objavljeno: 18.10.16 u 12:52

U samo 10 dana igrač Partizana Leonardo de Souza proglašen je za igrača meseca u tradicionalnoj anketi SOS kanala i Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost.

I ne samo to. Posle  gola u 12. kolu SLS sa pet uzastopnih golova u seriji  izjednačio се sa Petrom  Škuletićem, koji je isti skor imao u sezoni 2014/15, kao i sa Laminом Dijarom (kraj prvenstva 2008/09 i početak takmičenja u kvalifikacija za Ligu šampiona).

Leonardo Da Silva Souza za klupski sajt govori o malom jubileju i o novinskim člancima koji ga prate.

ZAHUKTAO SE “PARNI VALJAK”: Nikolić “juri” sopstveni rekord, ali za to je potrebno…

Mnoge lepe stvari su mi se dogodile za poslednje dve nedelje. Iskreno, koliko prijaju takve stvari, sa druge strane sa sobom nose veliku doze odgovornosti. U nekoliko intervjua sam već isticao koliko je važan timski  rad i da je lepo kada se izdvojite kao pojedinac, ali da u svakom trenutku morate biti svesni da je fudbal kolektivna igra i da svako iskakanje ili pomisao da ste bolji od drugih na kraju mogu skupo da vas koštaju. Slava zna da bude dobar sluga, ali i loš gospodar ako ne znate da sve izbalansirate kako treba. Ne mogu da krijem da sam zaista srećan što je tim mojim postignutim golovima upisao 6 uzastopnih pobeda. To nam svima mnogo znači, posebno ako se osvrnemo na loš start sezone. Prija, ali obavezuje!

Koliko ti znači što si dao pet golova u nizu i izjednačio se po broju serija sa bivšim igračima Partizana Škuletićem i Dijarom?

ILIEV: Opekao sam se, nema više “bombi”

Momci koje ste naveli su veliki igrači i bili su ljubimci Grobara. Ja sam stigao relativno skoro, sami znate da dugo nisam igrao i samim tim mi je i taj mali rekord nagrada za rad. Ali lopta je okrugla, fudbal nepredvidiv i zato ovo smatram kao nešto izuzetno lepo, ali  i kao vrstu opomene. Kada ste gore, svi vas vole, a kad niste, svi vas zaborave za dva dana. Hvala svima na podršci i rečima.  Naravno, sve motiviše još više.

Statistika je uvek interesantna medijima, pa analize kažu da dobrim partijama možeš da oboriš rekord zemljaka Klea sa osam uzastopnih golova odnosno Damira Čakara sa devet. Da li te takve stvari i pitanja opterećuju?

Novine su tu da pišu, a moje i mojih saigrača je da budemo skoncentrisani samo na teren i fudbal. Volim  Partizan i želim da ostavim dubok trag u njemu. Najveća nagrada bi mi bila  da moje odlične partije prati i odlična igra Partizana, jer se samo u tom slučaju moj rad isplati. Ne želim da iskačem iz kolektiva, osim po brojkama, jer nisam sam na terenu, ima nas jedanaestoro. Da ne primim dobru loptu i savršen pas ni ja u krajnjem učinku ne bih bio dobar. Zaista mislim da u Partizanu svi moraju biti – svi za jednog, jedan za sve. Hvala svima, daćemo sve od sebe da kao tim nastavimo pobednički niz, rekao je skromni Leonardo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter