0
Domaći fudbal

VREMEPLOV: Tog dana Zvezdaši su ga kleli, a Partizanovci voleli (VIDEO)

Objavljeno: 12.10.16 u 00:15

Iako to možda zvuči čudno, bilo je dosta prelazaka iz jednog u drugi tim „večitih“ rivala. Samo njih 15 igralo je u derbiju, a samo trojica su za oba kluba postizali golove.

ČOVEK KOJI JE POSVAĐAO CRVENO I CRNO-BELE: Bivši napadač Zvezde i Partizana ponovo u Srbiji!?

Od te trojice, dvojica su prvo nosila dres Crvene zvezde. Verovatno jedan od najbolnijih prelazaka iz Zvezde u Partizan, bio je onaj Milka Đurovskog, na leto 1986. godine.

Već 12. oktobra, Milko je na „večitom“ derbiju nosio dres Partizana, u meču koji i dan danas svi pamte. Pre prvog nastupa za Partizan u derbiju, on je u dresu Zvezde Partizanu dao čak šest golova.

Bio je to jedinstven meč i po tome što je Milko prvi put igrao protiv rođenog brata, Boška.

Da zlo bude gore, prvi od dva penala, koji su dosuđeni na tom meču napravljen je baš na Milku, ali je sjajni Stevan Stojanović odbranio udarac Fadilja Vokrija.

VREMEPLOV: 81. derbi, Zvezda slavi Piksija, Partizan kune Đukanovića

Partizan je poveo u drugom poluvremenu golom Admira Smajića, da bi nešto kasnije, posle prekršaja na Stevanoviću, sudija dosudio i drugu najstrožu kaznu.

Loptu je na belu tačku stavio Milko i zapečatio sudbinu svog bivšeg kluba na 79. „večitom“ derbiju.

– I sedam dana pre derbija pričalo se samo o tome, a najviše kako ću ja da odigram protiv Zvezde. Ja sam jedva čekao da počne spaktakl, nikada nisam bio tremaroš, mada je srce htelo da iskoči. Za mene je utakmica bila specifična i po tome jer sam igrao protiv brata. Nismo dozvolili Zvezdi ni da nam se približi golu. Stalno smo napadali, Admir Smajić je pogodio za 1:0, potom sam iznudio penal, ali je Vokri promašio, a kod narednog jedanaesterca, uzeo sam loptu i savladao Stojanovića. Obožavao sam velike utakmice i umeo da proslavim golove, rekao je Milko.

(Izvor:youtube/underPARTIZAN)

Milko je Zvezdi dao još jedan gol na derbiju za Partizan, iz kojeg je 1990. godine prešao u Groningen.

– Uvek sam voleo Delije, podjednako i Grobare. Fudbal se igra zbog publike, a ne predsednika klubova. Ljudima sa zapadne tribine na stadionu Zvezde nikada nisam mahao, jer su me gađali grudvama. Sever i Jug su za mene nešto posebno, nešto uzvišeno, odatle je uvek stizala podrška.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter