1
Domaći fudbal

FOTO: Partizan.rs

MARKO JEVTOVIĆ: Od kada sam se vratio, nismo izgubili utakmicu

Objavljeno: 26.09.16 u 10:22

Pre nešto više od dva meseca bio je na izlaznim vratima Partizana, mediji su svakodnevno najavljivali njegov transfer i igrom sudbine nijedan od njih nije realizovan.

Marko Jevtović sada je jedan od startera u taboru crno-belih na mestu zadnjeg veznog odigravši do sada utakmice protiv Borca iz Čačka, 152.večiti derbi i utakmicu protiv Metalca u Gornjem Milanovcu. 

– Ne mogu da kaźem da je iza mene lak period, naprotiv. Govorilo se i o mom odlasku, ali koliko god tada mislili da izlaza nema, izgleda da ipak onaj gore zna šta radi i iz ove pozicije mogu da kažem – sreća što sam ostao.

NIKOLIĆEVA ANALIZA: Bilo je nekih spornih situacija…

Iza tebe je period neigranja, ali i promene pozicije od zadnjeg veznog do štopera i nazad?

– Svaki šef stručnog štaba ima svoju viziju i sastav ekipe. Bivši šef Tomić je smatrao da sam negde previsok za zadnjeg veznog i video me je na poziciji štopera, iako sam u prolećnom delu igrao šest, sedam utakmica na svojoj poziciji. Kada govorim o poziciji štopera i tu sam se dobro snašao, ali uglavnom su to bile prijateljske utakmice. Nažalost nisam dobio priliku na zvaničnim utakmicama. Ipak to je sada iza mene, ponovo se osećam kao igrač Partizana.

Peta pobeda crno-belih u nizu, a sedma u poslednjih osam mečeva.

Od kada sam se vratio, nismo izgubili utakmicu, ali i dalje smo daleko od onoga gde moramo da budemo. Najvažnije je da u maju budemo na čelu tabele, a to možemo samo ako idemo iz utakmice u utakmicu, od pobede ka pobedi, ne razmišljajući o onome šta je iza nas.

Tandem sa Evertonom, šanse iz slobodnjaka…

– Od kada je šef Nikolić došao igramo u drugačijoj formaciji, sa dva zadnja vezna, ali i dva špica. Upravo ta formacijama mi dozvoljava da kada igram sa Evertonom mogu da budem blizu golu i da pokažem da mogu da budem opasan po protivnički gol. Danas je bila blizu, ali će ući nadam se kada bude najpotrebnije.

FOTO: Partizan.rs
FOTO: Partizan.rs

Novi igrači, odlazak cimera Brašanca…

Sa Brašom sam imao sjajan odnos, kako na terenu, tako i van njega. Mnogo smo toga zajedno prošli, iako smo samo godinu dana igrali zajedno. Veoma mi je drago što je svima pokazao da je sjajan igrač odlaskom u Betis, a posebno time kako se već nametnuo kao bitan šraf u jednoj takvoj ekipi. Siguran sam da će se brzo vratiti posle povrede koju je zadobio u prošloj utakmici.

Od utakmice sa Auzburgom jedini si igrač koji je ostao u ovom sastavu.

– Mislim da možda samo tri, četiri igrača imaju duži staž od mene. Dosta toga sam prošao od prošlog leta kada sam došao do danas, rekao bih od sjaja na nekim utakmicama u Evropi do jako loših partija u prvenstvu. Odigrali smo veliki broj utakmica za kratak period, tako da znam kako je biti u Partizanu. To je veliko iskustvo iz koga sam mnogo naučio, napredovao i koje delim sa saigračima. Ostaje žal za Evropom, jer su evropske utakmice, uz derbi, za naše navijače veoma važne. Idemo dalje, baš kao što sam rekao, utakmicu po utakmicu, pobedu za pobedom ,kaže Marko Jevtovic za sajt Partizana.

0
0

1 Komentara

  1. Mnogo si jak igrač,zato…izvini a gde si to bio,dok se nisi vratio?Čini mi se ni među 25 igrača nisi imao prođu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter