4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT PITANJE: Zašto je Orlandić derbi ‘gledao preko TV-a’? (ANKETA)

Objavljeno: 18.09.16 u 21:42

Crvena zvezda je u 152. večitom derbiju pretrpela poraz od Partizana 1:0, što je treći veoma važan meč ove sezone iz kog su crveno-beli izašli pognute glave, a Delije more dva pitanja…

Prvi meč sezone u kvalfikacijama za Ligu šampiona bio je Ludogorec. Posle 2:2 u Razgradu usledilo je razočarenje u Beogradu. Popravni ispit usledio je nešto kasnije u plej-ofu za Ligu Evrope gde je šampion Srbije ptpuno podbacio u dvoboju sa Sasuolom. Navijači su utehu tražili u 152. večitom derbiju, a dobili su Zvezdu koja je prvu i jedinu stopostotnu šansu u Humskoj stvorila tek u 92. minutu. Poraz kao poraz boli, ali nije smak sveta, ali igra u kojoj se jedan tim brani 45 minuta bez želje da napadne i ostvari rezultat doveo je do toga da Delije preplave forume pitanjem „Zašto kukavička igra?“.

To jest, dominirala su dva pitanja. Pored već gore postavljenog našlo se i zbog čega Petar Orlandić pored četiri postignuta gola nije bio ni na klupi, već se u Humsku otišlo sa samo jednim rovitim napadačem…

ŠANSA KOJU ĆE DELIJE SANJATI VEČERAS: Evo kako je Ruiz mogao da postane heroj, ali… (VIDEO)

FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

Krenućemo od drugog pitanja, koje nas vraća u jun i jul mesec kada je uprava Crvene zvezde kao na traci dovodila pojačanja iz inostranstva. To je dovelo do toga da u ograničenju od šest mogućih stranaca trener Miodrag Božović precrta tri pred put na drugu stranu Topčiderskog brda. Posle 152. večitog derbija jasno je da je napravio loš izbor, jer je na stadion Partizana krenuo bez zamene u napadu, te se postavlja pitanje i da su crno-beli mnogo ranije poveli, kako bi se taj rezultat stizao sa tek rehabilitovanim Hugom Vijerom, koji se sinoć nije video na terenu. Jedine dve moguće zamene u napadu Pablo Mouče i Petar Orlandić (strelac četiri gola ove sezone) „ostali su kod kuće i derbi gledali preko malih ekrana“. Prednost je dobio defanzivac Tomas Fibel. Čini se da već ako je trener zbog osiguranja sopstvenog gola poveo Francuza, onda je omladinca Račića trebalo ostaviti van tima, a šansu dati letošnjem pojačanju Stefanu Iliću, domaćem napadaču za kog se još uvek ne zna zbog čega je doveden u Beograd, jer momka nema ni blizu sastava, a reč je o veoma talentovanom napadaču. Kad već raspucani Orlandić i za velike mečeve dovedeni Mouče zbog „birokratije“ nisu mogli u sastav, onda je šansu trebalo dati mladom napadaču, a ne igrati najvažniju utakmicu u domaćem prvenstvu sa „pola špica“.

HOTSPORT ANALIZA: Tri junaka derbija kojima se Grobari klanjaju! (FOTO) (VIDEO)

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Realno, odgovor na ovo pitanje nam je dala igra Crvene zvezde i Miodraga Grofa Božovića u drugih 45 minuta. Tada je igračima u glavama bilo samo da odbrane svoj gol, bez želje da se napadne, ako izuzmemo dva veoma traljava pokušaja Kange sa skoro 25 metara od gola. Da je Zvezda igrala na bod u Humskoj najasnije opisuje situacija iz 85. minuta kada je ofanzivnog Slavoljuba Srnića zamenio defanzivac Dušan Anđelković. Taktika zatvaranja se nije isplatila, jer je „bunker“ probijen u 89. minutu golom Leonarda za slavlje „ljutog rivala“. Zbog tog drugog poluvrmena Delije imaju pravo da pitaju „zbog čega je Crvena zvezda u Humskoj igrala defanzivno“, sa nadom da će uskoro dobiti odgovor, jer je ovo sve sem dobrog početka sezone…

Da je tako svedoče i tibine stadiona „Rajko Mitić“, ali i one stadiona u Humskoj gde Delije posle 70 godina nisu ispunile svoju tribinu. Da li je u pitanju razočarenje ili zasićenje?

Da li je Miodrag Grof Božović morao da uvrsti Petra Orlandića u sastav tima?
Loading ... Loading ...

Šta je razlog sve manjem broju Delija na utakmicama Crvene zvezde?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

 

0
0

4 Komentara

  1. Zato što Orlandić igra samo zatvorene utakmice gde mu se protivnički igrači sklanjaju a on postiže golove.To je dogovor lažnog grofa i Raja Božovića.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter