3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA: Tri junaka derbija kojima se Grobari klanjaju! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 18.09.16 u 18:00

Dva imena su vam verovatno poznata, ali nikako ne bi smeo da se zaboravi i treći čovek koji je držao Partizan svih 95 minuta jučerašnjeg derbija.

Odigrana je i 152. epizoda ‘večitog’ derbija, koja je, iako se činilo da će biti jedna od onih koja će se brzo zaboraviti, na radost navijača Partizana postala jedna od onih koju će pamtiti i prepričavati još dugo.

Videli smo još jednu reprizu Partizanove egzekucije protiv najvećeg rivala u poslednjim trenucima meča. Posle istih pobeda u režiji Miloša Jojića, Nemanje Kojića, pa i Nikole Drinčića i Radosava Petrovića, sinoć je glavni junak bio Leonardo da Silva Souza.

JUNAK DERBIJA ZA HOTSPORT: Drago mi je da sam u prvom derbiju obradovao Grobare, sa Mihajlovićem je bila mala svađa!

Zato je i sa razlogom Brazilac danas na svim naslovnim stranama novina, a njegova atrakcija glavna tema dana. Leonardo je bio izrazito primetan na terenu tokom jučerašnjeg duela i konačno možemo reći da je to stranac koji na terenu pravi razliku.

Jasno je da ju je na kraju napravio i tokom meča uz Uroša Đurđevića bio najagilniji ka golu Crvene zvezde. Tu je bio i onaj pas ka Jevtoviću kada je ovaj oboren na liniji kaznenog prostora i minut kasnije dobar pokušaj Brazilca iz slobodnog udarca.

Zatim, imao je asistenciju za Đurđevića posle uigrane akcije iz prekida i da ga nisu striktno markirali crveno-beli, njegov učinak bio bi verovatno još zapaženiji.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Od kako je došao u Partizan pričao je da želi da uđe u srca navijača, da ih obraduje i bude njihov miljenik. Slično je poručio i pred sam derbi, njegov prvi u dresu Partizana:

 

A photo posted by Leonardo Souza (@leozim42) on

Dan kasnije Leonardovom oduševljenju nije bilo kraja:

 

A photo posted by Leonardo Souza (@leozim42) on

Nije baš Partizan juče igrao u ritmu ‘sambe’, ali ako se uz rame Leonardu stavi i njegov sunarodnik Everton Luiz, onda je jasno ko je juče doneo pobedu ‘parnom valjku’.

Everton je juče odigrao svoju ubedljivo najbolju partiju u crno-belom dresu i, po oceni mnogih, to je učinio za čistu ‘desetku’.

Partizanov ‘motorino’ je juče prisutne na stadionu terao da se hvataju za glavu sa kakvom lakoćom je gospodario sredinom terena i na koji način je ‘hapsio’ protivničke veziste, a neretko i sam kretao u uspešne driblinge i pokretao napade.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Everton juče, osim u prva dva, tri minuta, nije bio ona ‘tempirana bomba’ koja svakog trenutka može da detonira, već je eksplodirao u pravom smislu, baš onako kako ga je sportski direktor Ivica Iliev i najavio pre osam meseci.

Podsetimo, u 150. ‘večitom’ derbiju strelac za Partizan bio je Sedrik Gogua. U sledećem, na stadionu ‘Rajko Mitić’ gol u 95. minutu postigao je Everton Luiz, a sada je junak još jedan stranac i najpompeznije najavljeno pojačanje – Leonardo da Silva Souza.

Dakle, to su tri produkta iz dva poslednja prelazna roka Ivice Ilieva i za to mu, bez obzira na sve, treba odati priznanje.

CRNO-BELA ‘SAMBA’: Evo koji su sve Brazilci presudili Zvezdi (VIDEO)

Leonardo i Everton su bili samo deo Partizanove pobedničke mašine koju je svojim dolaskom pokrenuo trener Marko Nikolić. Još uvek relativno mlad, a opet trenerski izuzetno obučen, Nikolić je pokazao i iskustvo i svest o tome kada treba stati na loptu, a kada krenuti energično.

Bez obzira što je u prvom mandatu imao dve pobede protiv najvećeg rivala, deluje da je sada dodatno sazreo posle epizode u Olimpiji i da u potpunosti kontroliše situaciju u Partizanu, za koju se početkom sezone mislilo da je potpuno izmakla kontroli.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Nikolić je pokazao da ume da vodi derbije, da psihološki izuzetno dobro priprema i vodi svoj tim, te da ima plan za oporavak tima. Kako kratkoročno, tako i na duže staze, odnosno za april i maj kada će se voditi odlučujuće borbe za naslov prvaka Srbije.

Do tada, Partizan ima čemu da se nada, iako ga ova pobeda sada samo dodatno opterećuje, jer bi bilo kakav kiks u nastavku šampionata poništio sve što je sinoć ostvareno.

OVAKVE SLIKE S DERBIJA ŽELIMO! Fotografija s utakmice zapalila internet (FOTO)

0
0

3 Komentara

  1. Mnogo sam derbija gledao ali ovo je dance Srpskog fudbala jednom recju beda kao da su igrali dva zonasa.Koje crne taktike koji junaci derbija onaj veselnik sto dade gol nisam znao da je na terenu koju on razliku pravi sto se prndeci Ilijev.Ako gospoda ratuju oko fotelja nemoj da nam bacaju prasinu u oci znamo mi da gledamo fudbal.

    0
    0
    Odgovori
  2. Tri junaka?!?
    Slučajno su dobili golom u 89 min. i za čitavu utakmicu uputili jedan šut u okvir gola.Da su kojim slučajem dali gol u 70.min sad bismo pričali o pobjedi Zvezde.
    Slave kao da su osvojili titulu a,u stvari,su 4 ili peti na tabeli.Razlika je što ove godine vjerovatno neće biti 30 bodova rezlike nego 25-26.Kad se Božović uozbilji i prestane da tumba tim,vidjeće se iz aviona da je Zvezda daleko kvalitetnija.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter