5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BOŽOVIĆ: Nećemo ni poginuti, ni izginuti, igramo fudbal, ne bijemo se kalašnjikovima

Objavljeno: 16.09.16 u 13:58

Teško je govoriti o derbiju, a ne ponoviti se. Veliko rivalstvo dva kluba i dobro je što postoji takva utakmica. Jedan od najvećih derbija na svetu…

NIKOLIĆ PRED DERBI: Ne igramo ni Božović, ni ja! Tabela izgleda grozno, gledamo je svaki dan na Teleoptiku…

– Kao igrač sam imao veliku tremu, posebno pred svoj prvi derbi. Kao trener je nemam, jer nijedan nije odlučivao ništa- Uzbuđen sam, ali nema treme. Znamo šta ovo znači i za nas i za Partizan, ali bilo bi lepo da sve prođe u korektnoj igri, reako je trener Crvene zvezde.

Za razliku od njegovog kolege s druge strane, Božović s radošću gleda na tabelu.

Sigurno da nas tabela opušta i rasterećuje, ali ako se uzme u obzir podela bodova, pa oduzimanje i sve to, mi bismo zamalo bili drugi, rekao je on.

Zanimljiva je bila sledeća njegova konstatacija.

Iz njihovih redova čitam „poginućemo, izginućemo, kao da se bijemo kalašnjikovima, a ne da igramo fudbal. Iz tog ugla smo opušteniji.

Najveća opasnost Zvezdi preti od vrlo raspoloženog Leonarda.

– Mi igramo zonsku odbranu, pa će za njega biti zadužen onaj na čijoj će strani biti Leonardo. Osim Rendulića i Miloševića svi su spremni, ali ne znam ko će biti starter. Bitno je da ne izgubilo, ali ne smemo da ih potcenimo. Ne smemo da mislimo da smo mnogo kvalitetniji i da ćemo lako dobiti. Ne izgubiti na njihovom stadionu nije loše, dobiti je izvanredno.

Veliko pojačanje pred derbi stiglo je u Partizna, radi se o mladom reprezentativcu Urošu Đurđeviću, koji je mogao ako i u Zvezdu.

– Imali smo mnogo igrača, pa nije došao kod nas, a čim nije došao, znači da je navijač Partizana od malih nogu, konstatovao je Božović.

Nikolić je pomenuo na Partizanovoj konferenciji da Zvezda ima problem s brojem stranaca. Koliko vas to ograničava?

U MORU PROBLEMA SA STRANCIMA: Još jedan peh za Zvezdu i Božovića pred derbi

– Sigurno da pravi problem, gledamo da izaberemo one koji mogu najviše da nam donesu. Derbi pravi heroje i tragičare, nadamo se da će neko naš biti heroj.

On je istakao i da u odbrani igraju svi igrači, ne samo odbrambeni, a osvrnuo se i na Kangin temperament.

– Ono nije bio crveni, stvar je do toga šta sudija želi da svira. Takve stvari viđate stalno, a prolaze bez kartona. Razgovarali smo i rekli mi koliko je važno da istrpi provokacije i naboj.

Glavni sudija meča je, očekovano, Milorad Mažić.

– On je naš najbolji sudija, logičan izbor.

Božović se osvrnuo na sistem takmičenja.

– To je strašno loše, imali smo 13 utakmica za 40 dana. Glava da zaboli koliko je komplikovano i loše.

Zanimljiv je bio i njegov komentar na dešavanja u Vojvodini.

– Vojvodina je hit, kao i uvek, motaju, a ne odmiču. Imaju sreće, jer tamo radi Nenad Lalatović, kojeg mnogo poštujem. daje sve od sebe, ali biće, kao i do sada, četvrti ili peti, rekao je Božović.

Visoko mišljenje ima i o kolegi Nikoliću, ali je istakao da su svi ovdašnji treneri za „domaću upotrebu“.

0
0

5 Komentara

  1. Oni su se prepali ,Grofe,zato takve izjave daju.svesni su da nemaju sta da traze u postenom odmeravanju pa ce poceti da provociraju i igrace na terenu i sudije i vas,svojim izjavama.Celavko igra sa dva spica ali sutra nema sanse da tako izadju.Svestan je da je Zvezdina sredina terena mnogo jaca od njihove i upravo taj deo tima dobija utakmicu.Igrace samo sa Bugarinom u spicu a Djurdjevic ce uci u drugom delu kad jure rezultat,posto je jos nespreman a brzi je od Bozinova.Igrace sa Evertonom i Marjanovicem kao zadnji vezni,levo Leonardo,desno Mihajlovic a iza spica bice Sasa Ilic,mada mozda bude i njega cuvao za drugi deo ali ipak mislim da ce on poceti.Vulicevic ce igrati na desnoj a Miletic na levoj strani odbrane,dok ce stoperi biti Balazic i verovatno Milenkovic.Ako izadju sa ovim sastavoma bolji i nemaju,bice zreli za minimum 3 komada jer sve skupa nemaju pola dobrog igraca.Stoperi spori i teske kiksare,Vulicevic ostavlja mnogo prostora kad krene u napad a iz sredine,jedino Everton igra odbranu,ostali su setaci.Ako budes poceo sa Le Talekom i Lukovicem(steta za Rendulu sto je povredjen jer bi morao igrati)na stoperima,levo Ristic,desno bilo ko,zadnji vezni Donald i Poletanovic,ispred njih Kanga a levo Plavsic,desno Srnic i u spic Hugo,razvalicemo ih.Nemoj samo onog Ruiza i Moucea da stavljas u startnu postavu jer tek tako necemo imati prednost na sredini.Ako bas moras,pusti ih zadnji 10-15 min.kad budemo imali 2-3 razlike.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter