1
Domaći fudbal

NIKOLIĆ PRED DERBI: Ne igramo ni Božović, ni ja! Tabela izgleda grozno, gledamo je svaki dan na Teleoptiku…

Objavljeno: 16.09.16 u 12:20

U klubu sportista na stadionu Partizana održana je veoma posećena i zanimljiva crno-belih konferencija uoči sutrašnjeg 152. ‘večitog’ derbija.

U redovima Partizana traže mir i satisfakciju. Čeka se pobeda u derbiju, pobeda koja bi ispunila sve želje trenera Nikolića, ali i navijača. Zato pred meč trener Nikolić najavljuje u pozitivnom tonu, kako kaže, najlepđu utakmicu našeg fudbala.

– Derbi je sutra, nema mnogo iza te činjenice da se kaže. Koliko god želeli da je obezvrede, ona je svetinja i najveći praznik na ovim prostorima. Svi u Partizanu se neobično radujemo njoj. Posle utakmice u  Čačku smo imali nekoliko dana da se spremimo i mislim da smo to i uradili. Očekujem fantastičnu podršku navijača Partizana. Derbi je, bar iz mog iskustva, do sada bio više nego domaći teren za nas i to je važno za igrače, jer sa takvim vetrom u leđa oni prelaze svoje objektivne limite u datom trenutku. Siguran sam da će navijači Partizana napraviti pravu atmosferu – izjavio je na konferenciji za medije Marko Nikolić, trener Partizana.

Imamo protivnik a koji je devet bodova ispred nas i koji je prošle godine ubedljivo osvojio prvenstvo. Imaju sav naš respekt i to je dodatan motiv više za nas da u ovoj utakmici nađemo način da ih pobedimo. Rana je faza prvenstva i kakav god rezultat bio, ništa nije gotovo. Očekujem uzbudljivo i zanimljivo prvenstvo, a na nama je da u ovoj utakmici obezbedimo veliku satisfakciju i zadovoljstvo – poruka je Nikolića.

Partizan već zaostaje za Crvenom zvezdom devet bodova i to je nešto što ‘smeta’ igračima i stručnom štabu crno-belih.

– Tabela ovog trenutka iz aspekta Partizana izgleda grozno. Ona je istaknuta na Teleoptiku gde provodimo dane i ne izgleda ni malo lepo. Više puta sam se ponovio da smo mi u procesu selekcije i u sred takmičenja. Momenat u kom se nalazimo do skora nije bio najbolji, ali smo na dobrom putu. Mnogi igrači nisu imali odigrane utakmice. Trebaće im malo vremena da uđu u formu. Derbi je utakmica inspiracije i nadahnuća. Mnogo puta do sada nisu pobeđivali bolji, mnogi faktori uticu – mirnoća, vruće srce i hladna glava, želja više od protivnika, pametnije i zrelije odluke na terenu – objašnjava Nikolić.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Nije želeo da ističe sebe ili kolegu na klupi Zvezde Miodraga Božovića, već igrače.

– Ne igramo ni ja ni kolega Božović. Ko u derbiju iskaže kvalitet i karakter često puta se pokazalo da kasnije ostvari lepe karijere. Želim da u prvom planu budu neki novi heroji.

– Mihajlović, Janković, Vlahović, Kosović, Milenković, Bogosavac i Uroš Đurđević, sve su to mladi igrači i zamena teza je da bi oni trebali sa 19,20 godina da nose tim na leđima. Ima u Partizanu iskusnijih koji bi trebali da povuku, a mlađi da poštenim odnosom zasluže mesto u timu. Mlade igrače treba čekati, a taj proces u Srbiji ne ide baš lako, svi negde jure i žure i kao da je jedina misija pobeći odavde – izustio je Nikolić.

O suđenju i delegiranju Milorada Mažića:

– Toliko posla ima u sportskom delu da ne razmišljam o suđenju. Fokus je na igračkom kadru, a ne na Mažiću. On je naš najbolji sudija, to niko ne može da ospori, i bilo ko drugi da je sudio bilo bi polemika. Kakav će biti njegov nastup, to ćete vi oceniti, kao i nas trenere i igrače.

O penalu koji Partizan čeka 21 godinu:

Imali smo antologijsku utakmicu čiji sam ja bio deo ovde u Humskoj sa dva penala protiv nas, pa smo dobili utakmicu. Ako smo pravi, dobićemo meč. A što se tiče samih penala, nisam opterećen tom činjenicom i ne zanima me da li će glavni sudija da ga dosudi na jednoj ili drugoj strani. Ako budemo onakvih kakvi želimo, neće biti problema – poruka je Nikolića.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Rezultat je najvažniji, ali u prethodnim utakmciama bilo je jako uzbudljivo, za publiku. To sve zavisi od različitih okolnosti. Partizan treba da igra takmičarski fudbal, a ne lep. Pogledajte Ligu šampiona, rezultat je u prvom planu, a nije bilo tako lepo. Mi hoćemo da igramo ozbiljan fudbal.

Kadrovska slika u timu?

– Svi spremni za ovu utakmicu. Smanjili smo broj igrača na 23+3 igrača, sa dva momka koji su van licence, jer po godinama ne ulaze u taj proces.

Da li očekuje iznenađenja od Crvene zvezde ili ko bi mogao a zaigra u napadu, Vijeira ili Orlandić?

– Pratimo u normalnoj meri, to su njihovi problemi da nađu adekvatan broj stranaca, s obzirom da ih imaju više u odnosu na ono što srpski fudbal dozvoljava.

– Očekujem Vijeiru. Božović ima specifičan način rada, analizirali smo ih i detalje ostavljamo za svlačionicu. Imaju iskusniji tim od nas, a čini mi se da smo mi malo poletniji i sudari će se dve koncepcije igre. Prilikom sastava tima su uslovnjeni zbog broja stranaca, a ja u glavi imam dve ili tri postave Zvezde. U zavisnostni za šta se kolega odluči, jer ima devet bodova prednosti. Suviše se dobro poznajemo da bi bilo iznenađenja.

Na kraju se Nikolić dotakao i Skupštine kluba koja je pre dva dana neuspešno održana na SC Teleoptik, odnosno, koliko to utiče na pripremu derbija.

– Moran da kažem da sam prezadovoljan u tom segmentu i svojim saigračima i stručnim štabom. Uopšte ne mislimo o tome. To nije naš posao. Mi smo profesionalci, smatrao bih i sebe i svoje saigrače naivnima ako bismo se bavili bilo čime osim onime što je ispred nas, a to je najveća utakmica srpskog fudbala – zaključio je Nikolić uz konstataciju da neće biti većih promena u timu u odnosu na prethodne duele.

0
0

1 Komentara

  1. Upravo je tabela prelepa i kakva uvek treba da bude.Nadam se da će samo razlika biti kao i prošle sezone što je bila krajem februara.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter