0
Domaći fudbal

BOJAN ŠARANOV: Odbrana počinje od napada, a mi tu, verujte, imamo veliki potencijal!

Objavljeno: 27.07.16 u 15:55

Posebne pohvale i podršku čuvar mreže Partizana uputio je Nikoli ‘Blekiju’ Milenkoviću koji ga ‘čuva’ na početku nove sezone.

Jedan od retkih koji nisu razočarali na otvaranju Partizanove sezone jeste golman Bojan Šaranov. Dok svi pričaju o tome da Partizan nije postigao gol u prvih 300 minuta, isto tako nije ni primio, a najzaslužniji za to svakako je čuvar crno-bele mreže.

– Partizan nije dao gol 300 minuta, ali i na poslednjih 8 utakmica koliko sam ja branio primili smo samo jedan gol. Kako god nekom to izgledalo, ipak i to su stvari koje ohrabruju i daju dodatno samopouzdanje svima nama, ne samo meni. Da bi sačuvao gol moraš da igraš kao tim, a poznato je da odbrana gola počinje od napada! U sledećim utakmicama nam je cilj da zadržimo  koncentraciju i kontinuitet u odbrani i da popravimo efikasnost. Mi  definitivno u napadu imamo veliki potencijal, mnogo verujem u sve ofanzivce i znam da kada krenemo da dajemo golove, retko ko će moći da nas zaustavi! – uverava Šaranov u razgovoru za zvaničan sajt Partizana.

– U našoj ligi svi igraju preko granice maksimuma protiv nas, ali i mi moramo da uđemo u svaku utakmicu na taj način, jer je to  jedini put do ostvarenja cilja. U današnjem  fudbalu su svi izuzetno dobro fizicki pripremljeni što se moglo videti na prethodnom evropskom prvenstvu, gde su ekipe kao što su Island i Vels došle do same završnice takmičenja, gde po kvalitetu u odnosu na druge reprezentacije sigurno ne zaslužuju da budu! To govori da je voljni momenat mnogo bitniji od talenta! Po meni je veća stvar kada uspeš u tome da ti motivacija i voljni momenat budu na gornjoj granici svakoga dana treninga, a posebno utakmice.

GLAS LEGENDE: Ja ovakav Partizan ne priznajem, sve je tužno i jadno!

Objasnio je kako izgleda njegova priprema i koncentracija tokom meča.

– Otprilike napravim svoj cilj pre početka sezone gde na utakmice gledam kao na stepenike do ostvarenja tog cilja i trudim se da idem stepenik po stepenik odnosno od utakmice do utamice…Lakše je sebe motivisati i podići kada si u velikom klubu kao što je Partizan, klubu koji se bori za titulu, koji iza sebe ima armiju navijača koji su nam velika podrška. Trudim se da se uvek  setim kakve su legende nosile grb Partizana, borile se za klub, donosili pobede i onda imaš veliku želju da na terenu sve to opravdaš – istakao je Šaranov.

NOVI PROBLEMI U HUMSKOJ: Privedeno troje zaposlenih u Partizanu

Od ove sezone ispred sebe ima novi štoperski tandem Gogua-Milenković. Za mladog ‘Blekija’ ima samo reči hvale.

– Za Blekija mislim da je fantastičan talenat i ogroman potencijal koji ima sve predispozicije da postane vrhunski štoper. Za njegove godine igra veoma odgovornu poziciju i da bi jednoga dana bio na vrhunskom nivou, mora da bude maksimalno posvećen svakom treningu i utakmici, kako bi iskoristio ovu veliku šansu koja mu se ukazala. Stalno mu to govorim. U neku ruku svi mi stariji smo odgovorni za njega i još nekoliko mladih igrača – poručio je Bojan Šaranov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter