3
Domaći fudbal

ZDRAV RAZUM JE DEFINITIVNO UMRO: FIFA udarila šamar Srbiji (FOTO)

Objavljeno: 13.05.16 u 21:27

Svetska fudbalska federacija na današnjem kongresu u Meksiko Sitiju primila je Kosovo u svoje članstvo, čime je ono postalo 210. članica. Za prijem glasalo je 141, dok su protiv prijema bila 23 saveza.

Na Kongresu FIFA koji je održan u Meksiko Sitiju, jedna od tačaka dnevnog reda bio je i prijem Kosova u članstvo ove organizacije.

Od 209 zemalja članica, za prijem Kosova glasalo je 141, dok je 23 saveza glasalo protiv. Kako je za prijem bilo potrebno 105 glasova, samoproglašena država postala je 210. članica FIFA.

FIFA: Počast za Santrača, Gogića i Milutinovića

Ovo znači da će Kosovo učestvovati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, i to u grupi sa reprezentacijama Hrvatske, Turske, Islanda, Finske i Ukrajine.

Pored Kosova, u FIFA je primljen i Gibraltar.

SMELOST DELIJA NE POZNAJE GRANICE: Kako će UEFA reagovati na ovaj šamar? (FOTO) (VIDEO)

0
0

3 Komentara

  1. Diego Maradona je po svemu sudeci znao o cemu govori kada je pocetkom 90-tih prozivao FIFA organizaciju potkupljivom,prosto je to matrica po kojoj citav ovosvetski sistem funksionise a nasi zivoti su uvuceni u tu pricu…naravno.Sport u ovom slucaju fudbal nikako nisu izuzeti a mi kao narod nikako da progledamo vec se valjajuci u nametnutom nam matrixu gusimo u samopravednosti i sopstvenim vizijama kako bi to trebalo da izgleda.Odluka FIFA je sramotna bez presedana ali nije iznenadjujuca,ako su to izveli na politickom nivou izvesce na svakom drugom,pitanje hocemo li se mi kao narod probuditi iz sna koji ne spavamo vec zivimo..sve se zavrsava daleko pre no sto dospe do javnosti….DOBRO JUTRO.

    0
    0
    Odgovori
  2. Pa u kom vijeku vi zivite? Kosovo je samostalna drzava priznata od preko polovone zemalja svijeta. Igraju fudbal i to mnogo bolje od druge polovine zemalja koje je nisu priznali sto pokazuju rezultati njihovih igraca po Evropsim reprezentacijama. Pa u interesu fudbala valjda, ili ne… Ili vi ne znate valjda sta se desava u svijetu. Mora da citate Kurir i Telegraf jer sve ono sto se njima ne svidja, sve je skandalozno.

    0
    0
    Odgovori
  3. pa čemu se vi čudite kad su srbi prvi priznali kosmet šiptarima samo mažu oči narodu da bi i odcepili i vojvodinu i jug srbije.alo vi nemate pojma kako će se oprati govedo vučić i ostali referendum pa birajte narode.i bio i nebio referendum isto ko u eu manjina koja izglasa je odlučila.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter