0
Domaći fudbal

BRĐANI OBEĆAVAJU: O brutalnoj Zvezdi sve najbolje, ali igramo za Bojića

Objavljeno: 26.04.16 u 18:09

Prva utakmica 33. kola Superlige igra se sutra na stadionu „Rajko Mitić“, gde će Čukarički biti gost Crvene zvezde. Na konferenciji za medije povodom te utakmice govorili su šef stručnog štaba Čukaričkog Milan Lešnjak i igrač Branislav Janković.

– Očekuje nas utakmica protiv definitivno najbolje ekipe ove sezone u našem prvenstvu. Ne znam da li je prerano da o tome pričam, ali moram da spomenem našeg saigrača Petra Bojića o kojem svi razmišljamo ovih dana. To mi je prvo bila u glavi danas. Težak trenutak za njega i za nas. Pokušamo sutra da ostvarimo pobedu za njega – kazao je Janković.

– O protivniku mogu da kažem samo sve najbolje. Narodski rečeno brutalni su bili u ovom prvenstvu. To pokazuju i bodovi. Izuzetno dominantni. Najbolji klub kod nas, ne treba trošiti reči. Trener koji ih je fantastično vodio od početka. Čeka nas teška utakmica. Kad pričamo o našim prednostima, možda je pitanje koliko će igrači Zvezde biti motivisani za ovaj meč. Kad je reč o prednostima Zvezde, njihovi igrači su svežiji, nisu igrali za vikend. Imaju veoma kvalitetan tim, najboljeg trenera u ligi što je pokazao u prvenstvu. Mislim da će biti dobar meč. Žao mi je što neće biti publike. Nećemo se braniti i nadam se da nećemo proći kao u prošlom susretu. Potrudićemo se da budemo što je moguće bolji sa igračima na koje možemo da računamo. Kad igrate protiv Partizana i Crvene zvezde, to nisu samo fizički teške utakmice, to su utakmice koje vas mnogo troše emotivno. Igrate protiv klubova koji imaju izuzetnu tradiciju, navijače… Ali mislim da moramo da razmišljamo potpuno kao profesionalci. Tri boda su tri boda protiv koga god da igrate. Ako ostvarite dobar rezultat protiv Zvezde ili Partizana, dobijate na reputaciji, nešto više prostora u medijima, ali opet ni to ne traje dugo. Suština je svakodnevni rad i mnogo odricanja. I to je to, nema tu dalje. Na ovoj utakmici Zvezda je favorit, ali uradićemo sve da odigramo najbolje što možemo. Na kraju krajeva, zaista bi bilo bez veze pričati kako ne bismo voleli da pobedimo – kazao je Lešnjak.

Trener prvog tima zatim je objasnio situaciju oko povrede Bojića koga je strahovito neopreznim startom u meču protiv Partizana povredio igrač crno-belih Nikola Milenković.

– Radi se o povredi prednjih ukršetnih ligamenata, možda i najtežoj povredi u fudbalu. Klub će sve uraditi da igrač što pre bude operisan i da rehabilitacija bude na najvišem nivou. Pauza je od šest meseci pa na dalje. To je rizik našeg posla. Moramo da pomognemo Bojketu da sve vreme bude čiste glave, mora da bude mentalno jak i da zna da su svih uz njega. To se dešava, ne na način kako se dogodilo na poslednjem meču, ali se ipak dešava. Pružićemo mu neophodnu podršku i kao što je Bane rekao, predstojeći meč posvetićemo njemu. Ne možemo da garantujemo pobedu, ali ćemo sigurno pružiti svoj maksimum. Znate kako, u životu imate dve kutije, crnu i belu. Kad ste raspoloženi otvorite belu, kad ste neraspoloženi otvorite crnu. U obe piše „proći će“. Poznavajući Bojića ne sumnjam da se se sa ovim izboriti bez bilo kakvih problema – rekao je Lešnjak.

DRAKONSKA KAZNA: Obistinili se najveći strahovi Zvezdaša

Janković je u meču protiv Partizana postigao prvi gol od kad je prošlog leta stigao u Čukarički. U poslednje vreme igra standardno u prvoj postavi.

– Kad sam stigao u klub možda je negde bila moja greška što nisam obavio razgovor onda sa Milojevićem zatim i sa Popovićem, jer meni prirodna pozicija nije zadnji vezni, već to što sad igram, čak i malo isturenije ili po strani. I naravno da mi sad ide mnogo bolje. Nadam se da će tako ostati. Gol Partizanu mnogo znači naročito zbog samopouzdanja koje je ove godine variralo i verujem da će biti sve bolje. Od kad je došao Lešnjak mnogo toga se promenilo naročito u disciplini igre. Svako od igrača zna šta treba da radi u svakom trenutku. To očiglendo donosi rezultat – smatra crnogorski internacionalac i povremeni seniorski reprezentativac.

Pričalo se na konferenciji i o drugom golu iz utakmice protiv Partizana koji je bio proizvod odlične akcije iz nekoliko dodira.

– Dešavaju se takve stvari, da bude otvoren prostor. To i očekujem od igrača koji su u tom trenutku bili na tim pozicijama. Bitno je da igrači pokažu svoj potencijal i da tražimo način da svakom meču odigraju najbolje što znaju. To što ne znaju da ne rade, a kroz trening ćemo popravljati stvari koliko je moguće. Meni je važan njihov karakter, odnos i poverenje prema stručnom štabu. U početku je bilo malo teško neke stvari dovesti u red, uvek sa nekom dozom razmišljanja. Opet ti rezultati koje imamo su proizvod određenog rada. Stekli su povrenje i to što im se kaže, to i rade. Nema potrebe da se dva puta kaže. Kad imate poslušne, vaspitane i karakterene momke, uz to i da dobro igraju fudbal, nemate nikakav problem. Suština je povrenje od prvog dana i razgovore koje smo imali. Mogu slobodno da kažem, prvi igrač kojeg sam kaznio kad sam postao šef je bio Bane. Ne zato što je to bilo preterano, već zato što moramo da pričamo kao profesionalci. Ne treba da učimo nešto što se podrazumeva. Bane je možda u tom trenutku bio ljut na mene, ali verujem da mi je sada zahvalan, jer je došao do nekog nivoa koji je stvarno dobar – rekao je Lešnjak.

Crvena zvezda je prva na tabeli sa devet bodova više od Čukaričkog i utakmicom manje. Lešnjak ne želi da se bavi matematikom.

– Gledam samo nas i našu računicu. Napravili smo mikro svet u kojem funkcionišemo za sada jako dobro. Iskreno da vam kažem, Zvezda je prvak i tu nema šta da se doda. Ona je to zaslužila zbog utakmica koje je odigrala do sada. Nadati se nešto i pričati, to nije stvarno normalno. Da li će Zvezda biti prva posle ove utakmice ili neke sledeće, vreme će pokazati. Ali Zvezda zaslužuje da bude prva zbog načina na koji je odigrala prvenstvo – konstatovao je trener Čukaričkog.

TRESLA SE GORA, RODIO SE MIŠ: Otkazana vanredna Skupština FK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter