0
Domaći fudbal

FOTO: Maccabi Tel Aviv

PREDRAG RAJKOVIĆ: Dve titule u jednoj sezoni? Naježim se od same pomisli na to!

Objavljeno: 07.04.16 u 15:20

Srpski reprezentativni čuvar mreže Predrag Rajković mogao bi lako da se u jednoj sezoni okiti sa dve titule prvaka i to u dve različite zemlje.

Naime, njegov klub Makabi iz Tel Aviva trenutno zauzima drugo mesto na tabeli sa bodom manje od lidera Hapoela. Ipak, do kraja prvenstva ima još dosta da se igra, ali je „ponos Izraela“ favorit u borbi za odbranu trona. Takođe, Predrag Rajković je odigrao ove sezone pet utakmica za crveno-bele u Superligi Srbije, a kako je Zvezda na dobrom putu do osvoji titulu, njegovo ime bi moglo da bude po drugi put „upisano“ zlatnim slovima u istroju kluba sa stadiona „Rajko Mitić“.

– Drugi smo na tabeli sa samo bodom zaostatka iza vodećeg Hapoela. Bili bismo na čelu tabele da nije bilo igranja u Ligi šampiona i svih napora koje iziskuje to takmičenje. Mislim da smo sada mnogo bolji i da ćemo doći do nove titule. U sledećem kolu nas očekuje derbi sa trećeplasiranim Beitarom iz Jerusalima. Igramo kod kuće i ne bežimo od uloge favorita – rekao je Rajković za Novosti i nastavio:

ADVOKAT TUŽENOG NAVIJAČA: Mitar je ‘kriv’ zbog reakcije mog klijenta! (VIDEO)

– Ako bi se sve to tako dogodilo to bi na najlepši mogući način zaokružio sezonu iz snova. Posle titule prvaka sveta, izbora za najboljeg mladog golman sveta, Zvezdina titula šampiona Srbije, za koju sam odigrao pet utakmica, i šampionski pehar sa Makabijem bili bi završnica takmičarske godine kakva se samo poželeti može. Naježim se i od same pomisli na to. Kako sada stvari stoje, nalazim se na pola puta, jer jednu titulu već imam, onu sa Zvezdom, čeka se još samo da i Makabi uspe u tome – rekao je Rajković.

Ipak, srpski golman nije želeo da kaže koja bi mu titula bila draža, da li ova sa Zvezdom ili sa Makabijem.

– Jednako bi mi bile drage, zaista ne bi bilo razlike. U Makabiju su me zaista izvanredno prihvatili, klub je odlično organizovan i mislim da ekipa i naši verni navijači zaslužuju šampionski pehar. Nadam se da ćemo zajedno radovati na kraju prvenstva – rekao je Rajković i dodao:

NEUSTRAŠIVI RAJKOVIĆ: Mladi golman bolje čuvao gol od baklji nego od lopti (FOTO) (VIDEO)

– S druge strane, svi dobro znaju da je Zvezda moja velika ljubav, bila i ostala. Pratim rezultate, gledam utakmice i nadam se da će pehar završiti kod Lukovića u rukama vrlo brzo. Pokušaću i na slavlje da dođem, samo da bude vremena i termina. Uostalom, treba da primim medalju za onih pet utakmica, dao sam doprinos – istakao je Rajković uz osmeh za Novosti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter