2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BOŽINOV OTKRIO: Makazice sam naučio od Partizanove legende! (VIDEO)

Objavljeno: 07.02.16 u 21:38

Napadač Partizana Valerij Božinov atraktivnim golom obeležio je meč protiv Šahtjora iz Silogorska.

Bugarski internacionalac doneo je prednost crno-belima u pripremnom meču na Kipru i to na veoma efektan način, Nakon centaršuta sa leve strane Božinov je „makazicama“ pogodio mrežu.

Nakon meča u kome je Partizan trijumfovao sa 2:1, Božinov je rekao da ovaj stalno vežba i pokušava da ga izvede na utakmicama kada se za to ukaže prilika, a način na koji se to izvodi „skinuo“ je od nekadašnjeg Partizanovog špica:

– Gledao sam kako je to nekad radio Gabrijel Kleo, koji je dao dva-tri gola u Partizanu makazicama. Bili su spektakularni, stvarno. Svaka mu čast. Nemam problem s tim da gledam kako to rade drugi igrači, hoću od njih da učim. A Kleo je stvarno mnogo dobar, otkrio je bugarski internacionalac.

Zanimljivo je to, što  Božinov nikada u zvaničnim mečevima nije postigao gol na ovakav način, ali je na pripremnim dao dva-tri:

– Ne znam koji mi je ovo tačno gol u prijateljskim utakmicama, ali znam da na zvaničnim mečevima nikada nisam pogodio na taj način. Na kontrolnim, u dosadašnjoj karijeri, jesam dva ili tri. Pokušavao sam i uspevao na treninzima, jer – to je talenat. Ja to imam. Znam da mogu tako da dam gol, pa zato i pokušavam, jasan je Božinov.

Božinov je ,takođe, otkrio naćin na koji bi postigao ovakav gol u derbiju:

– Zna se, trčaću na jug, da ga proslavim sa „grobarima“. Neću valjda na suprotnu stranu stadiona? Svakog puta kad se bude ukazala prilika pokušaću ovako nešto da uradim. Zbog Partizana, pre svega, zaključio je Božinov.

Gol Valerija Božinova možete videti na ovom snimku u 16. sekundi

 

(izvor: youtube/DanasConferences)

Andrija Živković će uskoro igrati protiv Partizana

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter