7
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Golman Voždovca i Vijeira produžili Zvezdinu pobedničku seriju (VIDEO)

Objavljeno: 28.11.15 u 15:00

Crvena zvezda je pobedničku seriju počela upravo u protiv Voždovca u 4. kolu Superlige Srbije, a malo je nedostajalo da upravo „zmajevi“ tu seriju prekinu. Ipak, u meču 19. kola crveno-beli su pred oko 3.000 gladalaca savladali goste sa 2:0.

Hladno vreme i kiša koja već dva dana pada u Beogradu doveli su do toga da Crvena zvezda i Voždovac igraju svoj meč na veoma lošem terenu stadiona Rajko Mitić na kojem se danas skupilo jedva oko 3.000 gledalaca.

U prvih pola sata prvog poluvremena nije bilo previše uzbuđenja ako u to ne uračunamo prinudnu izmenu koju je morao da izvrši trener Božović pošto se Aleksandar Katai povredio pa je umesto njega u igru ušao Predrag Sikimić.

Kako su utakmicu počeli Hugo Vijeira i Luka Jović to znači da su crveno-beli igrali sa tri klasična napadača, a upravo oni su imali jedine šanse za gol.

Najpre je u 23. minutu Portugalac solidno šutirao, ali nije bio dovoljno precizan, dok je preostale tri prilike imao mladi Luka Jović.

Prvo je u 36. minutu šutirao pored gola posle asistencije Grujića koji je lepo prošao po desnoj strani, potom je njegov udarac levom nogom posle solo prodora završio preko prečko, a samo koji trenutak kasnije nije iskoristio ni povratnu loptu sa leve starne.

Voždovac se pokazao kao veoma tvrd orah što je i bio tokom dosadašnjeg dela sezone na gostujućim terenima pošto je do danas samo jednom u devet utakmica poražen kada nije igrao na svom stadionu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Daleko više uzbuđenja bilo je u drugih 45 minuta pošto su i gosti imali svoje prilike odnosno krenuli su nešto ofanzivnije ka golu Kahrimana. Upravo je bivši igrač Partizana Obijera Odita prvi zapretio golu domaćina u 51. minutu, ali nije imao sreće da zatrese mrežu Crvene zvezde.

To je bila dovoljna opomena crveno-belima koji su svim silama želeli što pre da dođu do prednosti, ali nisu uspevali u tome. Prvu dobru priliku u drugom poluvremenu imao je Vijeira u 55. minutu, a samo dva minuta kasnije možda i najbolju šansu imao je Luka Jović koji je promašio prazan gol posle greške golmana gostiju Popovića.

Sporadično su crveno-beli udarcima sa distance ugrožavali gol „znajeva“, a tek u 72. minutu Marko Grujić je mogao da postigne jop jedan evrogol pošto je volej udarcem sa ivice šesnaesterca bio minimalno neprecizan.

Priliku za gol u 77. minutu imao je i Slavoljub Srnić, ali je lopta posle njegovog udarca sa oko 6-7 metara iskosa završila pored leve stative Popovićevog gola.

Zanimljiva situacija desila se u 81. minutu, kada je igru zbog povrede napustio prvi arbitar Majo Vujović koga je zamenio četvrti sudija Nenad Krčubić.

Ono što nije pošlo od ruke igračima Crvene zvezde jeste golmanu Voždovca Popoviću koji je u 87. minutu poslao loptu u svoju mrežu. Naime, posle prodora Ibanjeza koji je oštro centrirao u petarac, šutirao je Vijeira, lopta se odbila od stative do Popovića koji je leđima sproveo je u svoj gol.


(Izvor: Youtube/Djidjomania VIP)

Kako je ostalo malo vremena do kraja činilo se da neće biti promene rezultata, ali je 16. uzastopnu pobedu Crvene zvezde začinio Hugo Vijeira koji je u poslednjim momentima meča zatresao mrežu bez ičije pomoći.


(Izvor: Youtube/Sport Nation)

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Crvena zvezda – Voždovac 2:0 (0:0)
(Popović 87ag, Vijeira 90+4)

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: oko 3.000
Sudija: Majo Vujović (81 Nenad Kurčubić)
Žuti kartoni: Jovanović (Crvena zvezda) – Adamović, Popović, Pavlović, Stojanović, Sinđić (Voždovac)

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Luković, Jovanović, Ibanjez, Donald, Grujić, Srnić (81 Matos), Katai (11 Sikimić), Jović (66 Plavšić), Vijeira

Voždovac: Popović, Terzić, Zlatković, Sinđić, Jovanović, Ivković, Pavlović, Adamović (85 Ristović), Ćirković, Odita, Stojanović (73 Marinković)
[/stextbox]

0
0

7 Komentara

  1. Sta je sa likom Grobar do koske ? Sve nepovezano govori , da li je to predinfarktno stanje . Oladi covece , nije sport za tebe . Pazi na zdravlje

    0
    0
    Odgovori
  2. Zbog ovoliko namestanja koje su i kinezi morali da gledaju prvo kolo kvalifikacija za LS i neki kairat ili trt ce biti velikan.jer tamo se premijer nista ne pita on je u Srbiji Bog vedri i oblaci sve od crkve do pumpe.

    0
    0
    Odgovori
  3. .!. XXAAXXAA .!. NASTAVLJA SE NEREGULARNOST I SKLANJANJE „MEZIMCETU“ ORGANA..KADA „VRSNI“ NAPADACI tj. „vanzemaljci“ PROGLASENI OD VLASTITE UPRAVE I TRENERA SA MRAKane, DO 88 MINITA NISU U STANJU DA POSTIGNU POGODAK, OSTALO JE JOS SAMO DA UZ ARBITRIRANOG MAJU V. (koji se „povredio“..) I NJEGOVE POMOCNIKE, GOLMAN VOZDOVCA, SAM SEBI DA DA GOL..???!!! .!. XXAAXXAA .!. BRUKA I SRAMOTA SRBIJE !!! STOP TERORIZMU I CIGANIZACIJI !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter