0
Domaći fudbal

FOTO: StarSport

LUIS IBANJEZ HVALI DELIJE: Ovo što doživljavam u Zvezdi, osetio sam pre toga samo u Boki!

Objavljeno: 16.10.15 u 10:55

Jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde ove sezone, Luis Ibanjez, izjavio je da se u Crvenoj zvezdi oseća kao kod kuće u vreme kada je branio boje slavne Boke Juniors.

Levonogi Argentinac je u intervjuu Kuriru kazao da je atmosfera koju prave Delije na stadionu neverovatna, te da u klubu vlada neopisivo jedinstvo, onakvo kakvo je pre toga doživeo jedino u klubu iz otadžbine.

– Ovo što mi imamo u Crvenoj zvezdi, ovo jedinstvo i atmosferu, osetio sam još samo dok sam kao klinac igrao u Boki. Zvezdini navijači su ludi za klubom, kao Bokini – kazao je Ibanjez.

Na pitanje da li ima planova za period posle odlaska iz crveno-belog dresa Ibanjez samo odmahuje glavom:

– Tek sam došao! Polako! Ne razmišljam o odlasku. Došao sam ovde da unapredim karijeru, da budem uspešan kao u Dinamu, da Crvena zvezda osvoji duplu krunu i da pokušamo da se plasiramo u Evropu – kazao je Ibanjez.

Upoređujući živote u hrvatskoj i srpskoj prestonici Ibanjez je kazao da nema mnogo kulturološke razlike između dve bivše jugoslovenske republike uz ocenu da je „Beograd veći“ te konstataciju da njegova supruga, inače rođena Zagrebčanka, uživa u prestonici Srbije i ne pokazuje dozu nikakve nostalgije za rodnim gradom.

– Nikakve razlike nema između Srbije i Hrvatske. Lako sam se privikao. Jezici su isti. Ja ne osećam razliku. Moja žena Matea uživa u Beogradu! Kad sam prošle godine igrao u Đeru, svaki vikend sam morao da je vozim u Zagreb. Bila je očajna tamo. Bukvalno je bežala, a sada ja moram da je teram da ode u Zagreb i poseti roditelje i prijatelje. Eto koliko joj se sviđa Beograd. Porodično volimo da uživamo u šetnji, posebno uz Savu i Dunav. Knez Mihailova i Kalemegdan nas opuštaju. Sin Tijago ide u vrtić, lepo je i njemu – kazao je Ibanjez.

On je rekao i da bi voleo da njegov sin Tijago jednog dana postane fudbaler naglasivši da se i Mesijev sin takođe zove Tijago. Takođe, Ibanjez je kazao da se dodatno neće tetovirati jer mu je „supruga stavila veto na nove tetovaže“.

Na pitanje „ko je bolji Maradona ili Mesi“, Ibanjez kaže da „Maradonu ima istetoviranog na sebi“, ali priznaje da će „teško iko uspeti ono što trenutno čini Leo Mesi“.

U Crvenoj zvezdi, kako stoje stvari, možda ipak ne dođe do promena na rukovodećoj pozciji. Više o tome pročitajte ovde.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter