1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VUKAŠIN JOVANOVIĆ: Nije mi strana pozicija na kojoj sam igrao!

Objavljeno: 10.08.15 u 16:34

Mnogi su se u čudu kada su istovremeno na terenu videli i Vukašina Jovanovića, Savu Pavićevića, i Mamadua Mbođa. Oni koji su pratiti mundijalito verovatno su brzo shvatili da će Jovanović igrati na poziciji zadnjeg veznog.


Nova uloga nije strana, iako, kako i sam kaže, nije navikao na nju.

– Jeste, nisam igrao na svojoj prirodnoj poziciji, tačnije na poziciji na kojoj sam navikao, ali, moje je da odgovorim svim zahtevima koje šef postavi. Otkad sam počeo da treniram fudbal, pa sve do kadeta, igrao sam na poziciji zadnjeg veznog. Nakon kadeta sam prebačen na štopera, i igrao sam na toj poziciji sve do nedavno, do Sprvenstva na Novom Zelandu, kada sam u jednom trenutku ponovo zaigrao na poziciji zadnjeg veznog. Nije mi strana pozicija, ali biće mi potrebno vreme da se naviknem. Malo je teže jer mora više da se trči, ali sigurno je i prijatnije kada si bliži golu nego kad si poslednji igrač odbrane – napravio je paralelu Zvezdin mladi igrač.

VOZDOVAC-ZVEZDA_01
Foto: STARSPORT

 

Delovalo je na početku da će utakmica otići u neželjenom pravcu, kao i neke prethodne.

– Nismo imali povoljan rezultat u prvom poluvremenu, i u pauzi smo se skupili i dogovorili da damo sve od sebe da preokrenemo rezultat. Mislim da nam se konačno vratilo za silne pehove koji su nam se dešavali, ne samo u ovoj sezoni, nego i u prethodnoj. Proživljavali smo stvarno neverovatne stvari, sreća nas često nije gledala. Čak i juče smo nesrećno primili golove, ali baš zato je osećaj još i lepši, jer smo uspeli da ispunimo ono što smo se dogovorili, na krilima navijača koji su bili zaista neverovatni. Ono što naši navijači mogu da prirede, stvarno je neopisivo, i bilo je prelepo igrati juče u onakvom ambijentu. Sada nam ostaje da ponovimo ovo i u sredu protiv Čukaričkog, i da budemo još bolji, da nadogradimo igru. Čukarički je dobra ekipa, naš stari dužnik, i želimo da odigramo dobru utakmicu i uđemo u seriju pobeda koja će da nam obezbedi mir, zato pozivam navijače da i u sredu dođu da nam pruže podršku, jer mnogo nam je lakše da igramo kada osećamo da stadion diše sa nama – priželjkuje Jovanović.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Utisak da se golovi olako primaju…

– Jeste, primamo golove možda prelako, ali ne bih mogao da dam adekvatan komentar. Istina je da nismo još dovoljno uigrani, šef najbolje zna ko i kada treba da igra, i uigranost dolazi sa vremenom. Moguće da delimično utiče i samopouzdanje koje se stiče pobedama, i zato je važno da vežemo nekoliko dobrih rezultata, jer će nam pobede značiti kako timski, tako i individualno. To je fudbal, potrebno je vreme da se tim iskristališe – jasan je Jovanović.

Jovanović i saigrači su danas dobili pojačanje…

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter