2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GROF UOČI KAIRATA: Nisu Mančester junajted, a nije ni sutra Kosovska bitka!

Objavljeno: 01.07.15 u 14:12

Posle sezone bez Evrope, zbog suspenzije, Crvena zvezda sutra uveče izlazi na scenu i dočekuje kazahstanski Kairat na svom satdionu.

Trener srpskog vicešampiona Miodrag Božović kaže da crveno-beli nemaju čega da se plaše. Ali…

– Dobili smo najtežeg rivala kojeg smo mogli. Fizički su u prednosti, jer su u prvenstvu, imaju strašno brz napad, ali nisu Mančester junajted! Takođe su i viši od nasi, ali niska je i Barselona, pa ne prima golove iz prekida. Kairat igra kao Dinamo kod Lobanovskog. Nije to taj kvalitet doduše, brzi su, ali slabiji pozadi – počeo je Božović analizu i hvalospev o protivniku. 

Ko god i kakav god da je rival, zna se šta se očekuje od fudbalera u crveno-belom kada istrače na nekadašnju Marakanu.

– Ovaj stadion ima magiju! Padali su ovde i jači rivali. Sinoć sam baš istrčao na ’Marakanu’ prvi put posle 1994. godine i odmah me je pukao adrenalin. To zna samo onaj koji je igrao u Zvezdi – rekao je Grof, prenosi mozartSport, i pozvao navijače da pruže podršku klubu.

Prozborio je koju i o svom timu:
– Posedujemo sjajan potencijal, ali nemamo iskustvo. Bilo bi dobro da igramo zajedno tri godine, ali ne igramo. Niti znam šta će biti za 10 godina, pa neću da forsiram mlade igrače, nego najbolje igrače sa kojima mogu da odem do titule.

Titula je jedan od ciljeva, ali, da li je ovo za Crvenu zvezdu meč sezone?
– Pa nije ovo Kosovska bitka?! Nemam ja te termine: meč godine, meč sezone… Nagrabusili smo ako će ova utakmica da određuje atmosferu u klubu. Uostalom može da se desi da izgubim prve tri utakmice, pa da ja odem u istoriju…

ima starteg Zvezde dve dileme oko sastava, a rezultat koji priželjkuje:

– Bilo bi dobro da ne primimo gol, a da damo jedno dva ili tri – zaključio je Božović.

Živo je sinoć bilo oko dešavanja sa Ibanjezom, onda je stigao demant sa druge strane Topčidara, a iz komšiluka su spominjali Zvezdu u ne baš lepom svetlu…

Kazahstancu su već u Beogradu i imaju neke primedbe.

0
0

2 Komentara

  1. Grofe od Mojkovac ako ovim indijancima ne umuvate bar 3 komada,na Rajku,i pored silnih pojacanja…dzaba je premijer slao avion!

    0
    0
    Odgovori
  2. Tako je Miodraze! Samo napred!Nije „Marakana“ nekadasnji naziv stadiona, ‘MARAKANA“ je bio i ostao samo popularan naziv stadiona a ne zvanicni,,, Kako to ne znas? Zvao se stadion Fk CZ, a sada Rajko Mitic!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter