0
Fudbal

FOTO: HOTSPORT

SVI KAO JEDAN: Paunović otkrio recept kako su navijači i ‘orlići’ zajedno došli do svetske titule!

Objavljeno: 29.06.15 u 23:34

Na današnjoj dodeli stipendija svetskim šampionima u fudbalu, Veljko Paunović odgovarao je na pitanja novinara i studenata i govorio o mnogim temama. Posebno interesantno bilo je njegovo izlaganje o saradnji reprezentacije i navijača na Novom Zelandu, kako su zajedničkim snagama došli do vrha sveta.

Kada su naši fudbaleri podigli pehar svetskog šampiona, cela planeta je čula za Srbiju. Međutim, tako nije bilo kada su ‘orlići’ sleteli na Novi Zeland.

– Kada smo došli na Novi Zeland gotovo da niko nije znao za Srbiju. Tada smo svi rekli – ovo moramo da menjamo! Krenuli smo sa slanjem mejlova, okupljanjima sa navijačima, svakodnevnim učešćima u ‘fan-zoni’ i igranju fudbala sa Novozelanđanima. U našoj grupi u Danedinu bilo je četiri različite nacije: Urugvaj, Meksiko, Mali i Srbija, pa smo na taj način želeli da privučeno neutralnu publiku na našu stranu – rekao je Veljko Paunović.

U tome su Paunovićevi momci u velikoj meri i uspeli, Srbija je na svakom meču imala veliku podršku sa tribina. Ipak, selektor kaže da taj ‘vetar u jedrima’ nije uvek pozitivna stvar.

– Pogotovo u ovom uzrastu, fudbalerima velika podrška sa tribina može da bude teret, pa smo morali da sklopimo dogovor sa navijačima u utakmicama nok-aut faze. Kada im kažemo ‘navijajte’ oni su bili veoma bučni, a kada prepoznamo da potpadaju pod pritisak, onda im damo signal da prestanu. Oni su te signale i dogovor uvek poštovali i tako smo zajedničkim snagama došli do ovog uspeha – objasnio je ‘Paćko’.

Zato veoma logično zvuče Paunovićeve reči da je ovaj uspeh svih nas.

– Fudbal nije samo igra 11 igrača na terenu, on je i sve ono što se dešava oko njega. Zato nam je bila potrebna ta podrška. Do uspeha se može samo zajedničkim snagama, to smo uspeli i zato smo svi mi svetski šampioni – zaključio je Veljko Paunović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter